Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Egginton over Tsunoda: "Hij doet het goed en zit hier prima op z'n plek"

Yuki Tsunoda is volgens Jody Egginton, technisch directeur van AlphaTauri, lekker bezig. De jonge Japanner heeft er pas één race opzitten, maar hij laat volgens Egginton al een goede vooruitgang zien.

Tsunoda Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Yuki Tsunoda kwalificeerde zich voor de Grand Prix van Bahrein als dertiende en finishte op zondag uiteindelijk als negende, waarmee hij meteen zijn eerste punten in de Formule 1 binnen harkte. Een goed begin, zag ook technisch directeur Jody Egginton, maar Tsunoda heeft nog een lange weg te gaan.

"Hij moet vrij veel leren, net als iedere jonge coureur die in de Formule 1 terecht komt. Maar hij doet alles stap voor stap", aldus Egginton tegen onder meer RacingNews365. "Hij absorbeert ontzettend veel informatie, hij communiceert uitstekend en kan goed samenwerken met de engineers. Hij is een snelle leerling."

Hoewel het geen foutloos weekend was voor Tsunoda en de Italiaanse renstal, bieden de resultaten toch hoop voor de rest van het seizoen. "Er waren wat ups en downs. Hij is heel snel, maar er waren wat problemen met de auto en dat frustreerde hem, net als de rest van het team", zegt Egginton. "Maar we worden er sterker van. Tot nu toe gaat het heel goed."

Egginton vindt dat AlphaTauri voor Tsunoda het perfecte team is om te kunnen aarden in de Formule 1, gezien de lange geschiedenis van jonge coureurs die bij de renstal zijn doorgebroken. "Ik wil niet arrogant klinken, maar het team werkt goed samen met jonge coureurs. Ik denk dat je wel kunt stellen dat de engineers goed zijn als je kijkt naar de lijst van jonge coureurs die hier hebben gereden."

"Er zullen nog wel meer ups en downs komen, maar hij presteert en dat is voor mij het belangrijkst", vervolgt Egginton. "Hij is hier om te leren. Al met al denk ik dat hij het goed doet en dat hij op de juiste plek zit."

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Live Formule 1 GP van Groot-Brittannië 2022