Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Egginton over Tsunoda: "Hij doet het goed en zit hier prima op z'n plek"

Yuki Tsunoda is volgens Jody Egginton, technisch directeur van AlphaTauri, lekker bezig. De jonge Japanner heeft er pas één race opzitten, maar hij laat volgens Egginton al een goede vooruitgang zien.

Tsunoda Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Yuki Tsunoda kwalificeerde zich voor de Grand Prix van Bahrein als dertiende en finishte op zondag uiteindelijk als negende, waarmee hij meteen zijn eerste punten in de Formule 1 binnen harkte. Een goed begin, zag ook technisch directeur Jody Egginton, maar Tsunoda heeft nog een lange weg te gaan.

"Hij moet vrij veel leren, net als iedere jonge coureur die in de Formule 1 terecht komt. Maar hij doet alles stap voor stap", aldus Egginton tegen onder meer RacingNews365. "Hij absorbeert ontzettend veel informatie, hij communiceert uitstekend en kan goed samenwerken met de engineers. Hij is een snelle leerling."

Hoewel het geen foutloos weekend was voor Tsunoda en de Italiaanse renstal, bieden de resultaten toch hoop voor de rest van het seizoen. "Er waren wat ups en downs. Hij is heel snel, maar er waren wat problemen met de auto en dat frustreerde hem, net als de rest van het team", zegt Egginton. "Maar we worden er sterker van. Tot nu toe gaat het heel goed."

Egginton vindt dat AlphaTauri voor Tsunoda het perfecte team is om te kunnen aarden in de Formule 1, gezien de lange geschiedenis van jonge coureurs die bij de renstal zijn doorgebroken. "Ik wil niet arrogant klinken, maar het team werkt goed samen met jonge coureurs. Ik denk dat je wel kunt stellen dat de engineers goed zijn als je kijkt naar de lijst van jonge coureurs die hier hebben gereden."

"Er zullen nog wel meer ups en downs komen, maar hij presteert en dat is voor mij het belangrijkst", vervolgt Egginton. "Hij is hier om te leren. Al met al denk ik dat hij het goed doet en dat hij op de juiste plek zit."

Ook interessant:

Waren Verstappen en Red Bull te braaf in Bahrein?

Luister nu de podcast met host Mental Theo, autocoureur Tom Coronel en F1-expert Ruud Dimmers.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is