Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Carlos Sainz

'Egoïstische' Sainz dolt over toekomstplannen: "Heb daar te veel tijd aan besteed"

Carlos Sainz is en blijft de spil in Silly Season voor heel wat teams en coureurs. De Spanjaard heeft nog steeds geen beslissing genomen en heeft daar een opmerkelijke reden voor...

Sainz Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De toekomst van Carlos Sainz in de Formule 1 is en blijft een prangend vraagstuk in de paddock. De Spanjaard weet al een aantal maanden dat hij aan het einde van het jaar vertrekt bij Ferrari en dat hij dus op zoek moet naar een nieuwe werkgever. Maar ook aan de vooravond van de Grand Prix van Hongarije heeft Sainz nog geen duidelijkheid voor 2025.

"Het is zeker dat elke dag of week die voorbij gaat, ik dichter bij het nemen van een beslissing kom. Maar ik heb de afgelopen tijd te veel tijd besteed aan het kijken naar het EK Voetbal om een beslissing te nemen", zo grapt Sainz tegenover onder meer RacingNews365, die als vanzelfsprekend blij is met de Europese titel voor Spanje.

Daarbij weet de Spanjaard zelf ook dat hij een grote speler in Silly Season is. "Ik ben me er bewust van, maar tegelijkertijd denk ik niet dat het iets zal veranderen. Het is alleen de timing die ik verander. Waarschijnlijk heeft het geen invloed op de uitkomst voor een van de coureurs. Alle teams hebben waarschijnlijk hun prioriteiten en besluiten klaarliggen, afhankelijk van elk scenario."

Sainz vervolgt: "Tegelijkertijd heeft deze sport en deze wereld me geleerd om wat egoïstischer te zijn. Ik moet voor mezelf zorgen en de beslissing nemen die ik moet nemen op het juiste moment. Als ik alle opties op tafel heb liggen en klaar ben om de beslissing te nemen. Ik moet vooral geen dingen overhaasten als dat niet nodig is."

Dat de Spanjaard lang de tijd neemt voor zijn beslissing, heeft ook invloed op de teams. "De teams zijn erg geduldig geweest en daar ben ik ze dankbaar voor. Maar ik moest zelf ook een pil nemen, omdat ik ook geduldig moest zijn. Tegelijkertijd bedank ik iedereen om het vol te houden. Maar wat ik niet helemaal begrijp, is waarom de rijdersmarkt zo vroeg in het jaar van start is gegaan. Waarom is iedereen zo gehaast, terwijl ik me kan herinneren dat het vroeger in de zomerstop begon", zo sluit Sainz af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje