Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner legt uit hoe Verstappen toch naar het podium reed in Spanje

Heel even leek het erop dat Max Verstappen in Spanje wederom een goed resultaat verloren zag gaan toen hij pardoes tegen Lance Stroll aan reed. Hij beschadigde zijn voorvleugel, maar verloor nauwelijks snelheid. Christian Horner legt uit hoe dat kon.

"We waren in eerste instantie bang dat de vleugel dusdanig beschadigd was dat we de neus moesten wisselen, maar dat bleek niet het geval. Na twee sectoren zagen we dat het wel goed zat" , aldus Red Bull-teambaas Christian Horner. Alhoewel, goed: "Max verloor door die kapotte vleugel een paar tienden per ronde. Daarom stelde hij het differentieel wat strakker af en speelde hij wat met de verdeling van de remdruk."

"Het was ook niet zo dat de auto opeens volledig uit balans was, maar ideaal was het zeker niet. Maar de auto was in handen van Max alsnog goed genoeg om Sebastian Vettel van het lijf af te houden. Blijkbaar is ons chassis zó goed." Max Verstappen hield Vettel achter zich zoals hij exact twee jaar geleden ook Kimi Raikkonen achter zich wist te houden. Toen ging het om zijn eerste overwinning, nu om zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden