© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Horner legt uit hoe Verstappen toch naar het podium reed in Spanje

15 mei 2018 12:00 Jan van der Burgt 1 reacties
Heel even leek het erop dat Max Verstappen in Spanje wederom een goed resultaat verloren zag gaan toen hij pardoes tegen Lance Stroll aan reed. Hij beschadigde zijn voorvleugel, maar verloor nauwelijks snelheid. Christian Horner legt uit hoe dat kon.

'Zo goed is ons chassis blijkbaar'

"We waren in eerste instantie bang dat de vleugel dusdanig beschadigd was dat we de neus moesten wisselen, maar dat bleek niet het geval. Na twee sectoren zagen we dat het wel goed zat", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.

Alhoewel, goed: "Max verloor door die kapotte vleugel een paar tienden per ronde. Daarom stelde hij het differentieel wat strakker af en speelde hij wat met de verdeling van de remdruk."

"Het was ook niet zo dat de auto opeens volledig uit balans was, maar ideaal was het zeker niet. Maar de auto was in handen van Max alsnog goed genoeg om Sebastian Vettel van het lijf af te houden. Blijkbaar is ons chassis zó goed."

Max Verstappen hield Vettel achter zich zoals hij exact twee jaar geleden ook Kimi Raikkonen achter zich wist te houden. Toen ging het om zijn eerste overwinning, nu om zijn eerste podiumplaats van het seizoen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen