Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Einde in zicht voor Bottas bij Alfa Romeo na komst van nieuwe baas'

Volgens Ralf Schumacher betekent de komst van Andreas Seidl naar Alfa Romeo / Sauber dat Valtteri Bottas snel het team zal verlaten.

Nadat de teambazencarrousel een dag lang op volle toeren draaide, hebben enkele F1-coureurs plots nieuwe bazen die de koers van hun teams bepalen. De op papier grote winnaar van de stoelendans was Alfa Romeo-Sauber, vanaf 2026 het Audi-fabrieksteam, dat Andreas Seidl wist weg te lokken bij McLaren. De Duitser wordt de CEO, terwijl hij zelf nog op zoek moet naar een teambaas voor zijn nieuwe team. In de Duitse media reageert Ralf Schumacher op het nieuws en bij Sky Sports laat hij weten dat de komst van Seidl waarschijnlijk geen goed nieuws is voor Valterri Bottas, de stercoureur van het team. In tegenstelling tot Guanyu Zhou zou zijn toekomst bij het team nu aan een zijden draadje hangen, zo beweert de broer van Michael Schumacher. "Hij is al uitgeteld. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Zhou zit goed voor de toekomst, want het geld dat hij meeneemt zal Sauber tot 2026, als het team het Audi-fabrieksteam wordt, goed kunnen gebruiken. Maar over Bottas hoor ik dat hij al uitgeteld is en daar niet meer lang zal blijven", aldus de voormalig F1-coureur. Overigens heeft Bottas naar verluidt een langlopend contract, dus als het echt zo is, dan zal Sauber diep in de buidel moeten tasten.

Seidl goede keuze

Alhoewel Schumacher verrast was door de overstap van Seidl, vindt hij het wel een goede keuze van Sauber. "Hij heeft veel ervaring opgedaan bij Porsche en nu bij McLaren. Hij is veel geld waard en voegt veel toe. Dat gaat goed werken bij Sauber. Het team staat er ook goed voor: dit jaar hadden ze geen slechte bolide." "Bij McLaren kost het allemaal te veel tijd. Het hele jaar lopen ze achter de feiten aan. Ze zijn aan het herstructureren, er wordt nog een nieuwe windtunnel gebouwd, maar dat houdt het team allemaal tegen. Misschien duurde het ook voor Seidl te lang", aldus Schumacher.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"