Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Einde van Verstappen-dominantie in zicht? "Het zal niet allemaal Red Bulls kant opvallen"

Volgens F1-kampioen Jenson Button kan het volgend jaar wel eens klaar zijn met de manier waarop Max Verstappen momenteel domineert. Hij vermoedt dat we verrassingen gaan zien.

Verstappen Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Jenson Button werd in 2009 wereldkampioen Formule 1 namens Brawn GP. Dat deed hij door zes van de eerste zeven races te winnen, maar in de laatste tien Grands Prix kwam hij niet verder dan twee podiumfinishes. Zo dominant als Max Verstappen vandaag de dag is, was hij dus niet.

In gesprek met het Britse Sky Sports wordt Button gevraagd of Mercedes, het team dat voortvloeide uit Brawn GP, volgend jaar een vuist kan maken tegen Red Bull. Ondanks het gebrek van grote veranderingen, ziet Button wel kansen voor andere teams om het Red Bull lastig te maken.

"Er komen geen regelwijzigingen, maar ik denk dat de sport vandaag de dag nóg competitiever is (dan in zijn tijd, red.). Er zijn zoveel grote teams die vooraan mee strijden. Eén foutje en je bent plots het vierde team", zo laat de voormalig coureur optekenen.

Verrassingen op komst

Button ziet dat Red Bull langzaam maar zeker binnen wordt gehengeld door andere teams en verwacht daarom dat Max Verstappen in 2024 niet zo zal domineren als hij dit jaar deed. Dat kan dus wel eens voor verrassingen zorgen.

"Om Red Bull in te halen wordt pittig, maar iedereen komt dichterbij. Brazilië was geen geweldig voorbeeld, maar in het tweede deel van het seizoen zie je teams als Mercedes en McLaren strijden met Red Bull."

"Max heeft dat kleine voordeel, maar zijn teamgenoot niet. Ik denk daarom dat we wel eens verrassingen gaan zien in 2024. Het zal niet alleen maar de kant van Red Bull opvallen. Dit jaar was exceptioneel voor dat team, maar ik denk niet dat het volgend jaar opnieuw zo zal zijn. Dat heeft de sport nodig, wat opschudding."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Papa Perez "Verstappen en Checo zijn twee tijgers!"