Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Einde verhaal Perez bij Red Bull? "Dit kan echt niet"

Het wegvallen van Max Verstappen leverde Red Bull in Oostenrijk niet alsnog een zege op. Simpelweg omdat tweede rijder Sergio Perez te ver in het achterveld reed. Wat vinden de kenners in de RacingNews365-podcast van de prestatie van de Mexicaan?

Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sergio Perez begon de GP van Oostenrijk vanaf P8. Uiteindelijk finishte hij de race op de Red Bull Ring op P7, mede door het wegvallen van Lando Norris na diens crash met Max Verstappen. De op P3 rijdende George Russell kreeg de zege in zijn schoot geworpen. Perez kon er dus niet van profiteren, mede omdat hij de strijd verloor van Haas-rijder Nico Hulkenberg.

In de RacingNews365-podcast raken F1-kenner Ruud Dimmers en analist Tom Coronel niet uitgesproken over de zeer tegenvallende prestaties van Verstappens teamgenoot, die wel een excuus had in Oostenrijk, een kapotte sidepod. "Dat heeft hij zelf gedaan", trapt Coronel direct af.

"Iedere training op de Red Bull Ring was hij zes, zeven tienden langzamer. In de kwalificatie negen tienden", valt Dimmers Coronel bij in diens kritiek op Perez. Ook het excuus dat Perez in Q3 geen zachte band meer had om een goede tijd neer te zetten, wordt als smoes gezien. "In Q2 heeft ie die gewoon opgerookt", zegt Coronel. Dimmers: "Om door te kunnen gaan naar de top 10."

De twee vragen zich dan ook hardop af hoe lang Perez, die zijn contract onlangs wel verlengde tot 2026 bij Red Bull, nog te handhaven is. "Ophouden, het houdt echt een keer op", is Dimmers stellig. "Dit gaat voor de rest van het seizoen zo blijven", valt Coronel zijn podcast-collega bij. "Het houdt niet op, de vraag is alleen hoelang is het houdbaar?" 

Dimmers: "De kans dat die jongen in 2025 in de auto zit, wordt toch met de week kleiner? Dit kan echt niet. Je kunt het niet verkopen dat één iemand (Verstappen, red.) onderhand het dubbel aantal punten heeft van de tweede rijder."

Beluister hieronder de volledige podcast.

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership