Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Williams

Eindelijk gloort er licht aan het einde van de gitzwarte Williams-tunnel

Het was wederom een heel zwaar jaar voor Williams, maar als aan het einde van de rit de balans kan worden opgemaakt, zijn er toch wat lichtpuntjes te ontdekken.

Russell Oostenrijk
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Het 2020-seizoen was er voor Williams een met meerdere gezichten. Vorig jaar reed het team steevast achteraan het veld en was het met afstand het slechtste team op de grid. Tijdens de knotsgekke regenrace in Duitsland wist het team in 2019 nog een puntje te scoren, maar in 2020 lukte dat de iconische Britse renstal helaas niet.

Ondanks dat was er toch een groot contrast vergeleken met vorig seizoen. Op het circuit wist Williams namelijk de degens te kruisen met Haas en Alfa Romeo. De twee geplaagde Ferrari-klanten vormden samen met het Britse team namelijk de absolute achterhoede van het Formule 1-veld.

Het leidde er toe dat Williams, dat al enige tijd in financieel zwaar weer verkeerde, tijdens de kwalificatie met behulp van stercoureur George Russell meerdere malen haar opwachting mocht maken in Q2, iets dat vorig jaar nog onmogelijk werd geacht. Getrakteerd op een WK-punt werd het team uiteindelijk niet, maar toch is er mooie progressie geboekt.

Artikel gaat verder onder de afbeelding.

Williams is nog steeds bij lange na niet het prachtige team van weleer dat het in de vorige eeuw was, maar de weg omhoog lijkt ingezet. Na een aantal magere jaren deed de familie Williams dit jaar wel afstand van het team en deed het de Formule 1-deur definitief achter zicht dicht.

Daarmee werd een hoofdstuk wat de afgelopen jaren erg zwart was en tegelijkertijd ook een waar tijdperk afgesloten. De nieuwe eigenaren, investeringsmaatschappij Dorilton Capital zetten hun beste beentje voor en grootse ambities met het geplaagde team. Neem dat samen met het budgetplafond dat vanaf volgend jaar wordt ingevoerd en de toekomst ziet er voor Williams rooskleurig, of in ieder geval minder zwart uit dan het heden.

In 2021 zal Williams proberen om de eerste vruchten te plukken van de financiële injectie die de nieuwe eigenaren hebben gedaan, maar het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat de Britse renstal plots een solide middenvelder wordt. Wel hoopt het team volgend seizoen te doen wat elk team behalve Williams dit jaar lukte: een WK-punt scoren. Vanaf 2022 moeten ze er vervolgens weer helemaal staan.

Eindstand WK: 10
Aantal WK-punten: 0
Rapportcijfer: 6

Red Bull ging met Max Verstappen voor de wereldtitel in 2020, maar uiteindelijk domineerde Lewis Hamilton. Zelfs de mooie woorden van Helmut Marko konden daar niets aan veranderen. Waar ging het mis voor Red Bull en Verstappen? RacingNews365 analyseert het seizoen van Verstappen in onderstaande video.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Seizoensoverzicht Formule 1-teams RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje