© Sauber

Nieuwsoverzicht

Eindelijk meer races voor Giovinazzi: "Voor een Italiaan is dit fantastisch"

25 sep. 2018 14:25 René Oudman 0 reacties
De puzzelstukjes die het Formule 1-veld van 2019 moeten vormen vallen langzamerhand op hun plaats. Antonio Giovinazzi is de laatste toevoeging op de deelnemerslijst van komend seizoen: de 24-jarige Italiaan neemt naast ervaren rot Kimi Raikkonen plaats bij het team van Sauber.

Voor de eerste keer sinds 2011 heeft het land Italië in 2019 een voltijd Formule 1-rijder op de startopstelling staan. Jarno Trulli was zeven jaar geleden de laatste afgevaardigde van het Zuid-Europese land die zijn kunsten mocht vertonen in de koningsklasse van de autosport.

Ook al reed Giovinazzi een paar wedstrijden in de openingsfase van 2017, zijn Formule 1-droom komt nu pas écht uit dankzij de vaste aanstelling. "Ik ben dolblij dat Alfa Romeo Sauber mij deze kans gunt. Het is een droom die uitkomt om een voltijdzitje in de Formule 1 te hebben en dit team is voor een Italiaan in het bijzonder geweldig", jubelt de vicekampioen van het GP2-seizoen 2016.

"Het is een enorme eer dat ik een iconisch merk als Alfa Romeo mag vertegenwoordigen in de koningsklasse van de autosport. Ik wil Ferrari en Sauber bedanken voor deze kans, ik ben ongelooflijk gemotiveerd en kan niet wachten om samen mooie resultaten te scoren."

Giovinazzi is komend weekend wederom te bewonderen in de kleuren van Sauber, op het Sochi Autodrom neemt de Italiaan het stuurtje van Marcus Ericsson - de rijder die hij voor 2019 vervangt - over tijdens de eerste vrije training.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen