Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Elektrische kart moet autosport weer betaalbaar maken voor jonge coureurs

De kosten in de autosport zijn tegenwoordig dermate hoog dat zelfs karten al praktisch onbetaalbaar is geworden voor jonge coureurs. Mede hierom heeft Electroheads besloten een elektrische kart te introduceren die dit probleem oplost. Rob Smedley, de ex-race engineer van oud-Formule 1-coureur Felipe Massa, is nauw betrokken bij het project.

Kart elektrisch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Electroheads

Rob Smedley, tegenwoordig hoofd van de motorsport-afdeling bij Electroheads, hoopt meer jonge coureurs een kans te geven in de autosport. Om die reden presenteerde het merk in januari een volledig elektrische kart, waaraan later dit jaar een raceklase wordt gekoppeld.

Recent sprak F1-coureur Lewis Hamilton zijn zorg uit dat de autosport veel te duur is geworden. De sport zou onbetaalbaar zijn, waardoor veel jonge talenten niet eens de kans krijgen om de top te bereiken. Door onderaan de ladder de kosten zoveel mogelijk te drukken, hoopt Electroheads bij te dragen aan het vergroten van de instroom van talentvolle coureurs in de autosport.

"Wat wij aanbieden is schoner, goedkoper en eerlijker", zo vertelt het bedrijf bij de aankondiging. Smedley voegt daaraan toe dat de karts tussen de tachtig en negentig procent goedkoper moeten zijn door het ontbreken van een verbrandingsmotor.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Exclusief Eerst details over verrassend nieuw potentieel F1 team bekend