Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

Emotionele De Vries ondanks 'verbroken banden' dankbaar voor Mercedes-test

Nyck de Vries mocht in Mexico nog één keer in actie komen voor Mercedes. De eerste vrije training reed hij in plaats van George Russell, maar details van het team krijgt hij niet meer. Logisch, vindt hij.

De Vries Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes F1

Vanaf 2023 zal Nyck de Vries uitkomen voor AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Een directe concurrent van Mercedes in de Formule 1, maar de Duitse renstal liet hem nog wel een vrije training rijden in Mexico. Na afloop van deze training stond hij de Nederlandse pers, waaronder RacingNews365 te woord. "Ik heb er gewoon van genoten, ik wist dat ik geen ander programma had."

Na een aantal jaren voor de Mercedes-familie te hebben gereden, nam hij met deze training zo goed als afscheid van het team. "Het is natuurlijk een klein beetje emotioneel, zo'n laatste keer met het team. We hebben toch vier jaar samengewerkt en dat is een behoorlijke tijd. We hebben intens samengewerkt en voor kampioenschappen gevochten."

De Formule 2- en Formule E-kampioen snapt dat hij de meest voor de hand liggende kandidaat was voor een Young Driver test in de Formule 1. Het is niet zo vanzelfsprekend om even iemand anders in te laten stappen, want je wil ook niet dat er iets fout gaat. Uiteindelijk denk ik dat ik de veiligste optie was."

De Vries krijgt geen details meer van Mercedes

De Nederlander mocht een uur testen in de bolide van George Russell, maar details kreeg hij niet meer van Mercedes. Dit vindt hij meer dan logisch. "Ik maak geen enkel onderdeel meer uit van de meetings, behalve van de sociale chats. Sinds Singapore zit ik niet meer in de technische meetings en ben ik ook niet meer echt betrokken bij de performance."

"Maar dat is logisch en begrijpelijk. Iedereen moet haar eigen intellectuele eigendommen beschermen. Vandaag heb ik natuurlijk nog een paar rondjes mogen rijden, maar ik voel me minder nuttig dan voorheen natuurlijk", zo moet De Vries toegeven.

Na de eerste vrije training in Mexico bedankte de Nederlander het team voor de afgelopen jaren. "Ik heb een dankwoord naar hen uitgesproken, maar ik heb er geen lang verhaal van gemaakt. In het kort heb ik ze bedankt voor drie geweldige jaren en alle kansen die ze me hebben gegeven", aldus de toekomstig AlphaTauri-coureur.

Ook interessant:

Red Bull ontvangt loodzware straf van de FIA

Red Bull heeft een loodzware straf gekregen van de FIA na het overschrijden van het budgetplafond in 2021. De titel van Max Verstappen is veilig, maar de sancties zijn zwaar voor het team.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

2 reacties

Viaplay

Unibet
x
Nieuwe Hamilton? Reuzenstap richting F1? Een indrukwekkende debuut!