Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Emotionele De Vries ondanks 'verbroken banden' dankbaar voor Mercedes-test

Nyck de Vries mocht in Mexico nog één keer in actie komen voor Mercedes. De eerste vrije training reed hij in plaats van George Russell, maar details van het team krijgt hij niet meer. Logisch, vindt hij.

Vanaf 2023 zal Nyck de Vries uitkomen voor AlphaTauri, het zusterteam van Red Bull. Een directe concurrent van Mercedes in de Formule 1, maar de Duitse renstal liet hem nog wel een vrije training rijden in Mexico. Na afloop van deze training stond hij de Nederlandse pers, waaronder RacingNews365 te woord. "Ik heb er gewoon van genoten, ik wist dat ik geen ander programma had." Na een aantal jaren voor de Mercedes-familie te hebben gereden, nam hij met deze training zo goed als afscheid van het team. "Het is natuurlijk een klein beetje emotioneel, zo'n laatste keer met het team. We hebben toch vier jaar samengewerkt en dat is een behoorlijke tijd. We hebben intens samengewerkt en voor kampioenschappen gevochten." De Formule 2- en Formule E-kampioen snapt dat hij de meest voor de hand liggende kandidaat was voor een Young Driver test in de Formule 1. Het is niet zo vanzelfsprekend om even iemand anders in te laten stappen, want je wil ook niet dat er iets fout gaat. Uiteindelijk denk ik dat ik de veiligste optie was."

De Vries krijgt geen details meer van Mercedes

De Nederlander mocht een uur testen in de bolide van George Russell, maar details kreeg hij niet meer van Mercedes. Dit vindt hij meer dan logisch. "Ik maak geen enkel onderdeel meer uit van de meetings, behalve van de sociale chats. Sinds Singapore zit ik niet meer in de technische meetings en ben ik ook niet meer echt betrokken bij de performance." "Maar dat is logisch en begrijpelijk. Iedereen moet haar eigen intellectuele eigendommen beschermen. Vandaag heb ik natuurlijk nog een paar rondjes mogen rijden, maar ik voel me minder nuttig dan voorheen natuurlijk", zo moet De Vries toegeven. Na de eerste vrije training in Mexico bedankte de Nederlander het team voor de afgelopen jaren. "Ik heb een dankwoord naar hen uitgesproken, maar ik heb er geen lang verhaal van gemaakt. In het kort heb ik ze bedankt voor drie geweldige jaren en alle kansen die ze me hebben gegeven", aldus de toekomstig AlphaTauri-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"