Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Romain Grosjean

Emotionele Grosjean vertelt over zijn huiveringwekkende crash

Romain Grosjean heeft voor het eerst uitgebreid teruggeblikt op zijn crash in Bahrein, waar aan hij wonderbaarlijk genoeg alleen lichte verwondingen heeft overgehouden. De Fransman spreekt van een wonder.

Wereldwijd hield iedereen zijn of haar adem in toen Romain Grosjean in de openingsronde van de Grand Prix van Bahrein plots richting de vangrail werd gestuurd nadat hij de linker voorband van Daniil Kvyat had geraakt. Een weerzinwekkende crash volgde, met een Haas-bolide in twee stukken en een grote vlammenzee.

In gesprek met de Franse televisie vertelt Grosjean over de huiveringwekkende crash, waarbij hij wonder boven wonder geen zware verwondingen opliep. De Fransman ligt momenteel in het ziekenhuis in Bahrein, waar hij aan zijn lichte brandwonden aan zijn handen wordt behandeld.

"Ik ben blij dat ik nog leef en kijk nu wel anders tegen bepaalde dingen aan. Toch wil ik in Abu Dhabi graag weer in de auto zitten. Ik wil mijn Formule 1-verhaal op een andere manier afsluiten", zo vertelt hij met een voorzichtige glimlach op het gezicht. Dat hij de crash nog na kan vertellen, durft hij gerust een soort van wonder te noemen.

"Het voelt alsof ik herboren ben. Dat ik uit die vlammenzee ben ontsnapt afgelopen zondag, dat is iets wat me voor altijd bij zal blijven", zo blikt hij terug, alvorens hij beschrijft wat hij dacht toen hij in zijn zwaar gehavende en vlammende Haas-bolide zat.

"Ik weet niet of het woord wonder gebruikt kan worden, maar het was in ieder geval nog niet mijn tijd om dood te gaan. Het voelde veel langer dan 28 seconden. Mijn helmvizier werd oranje en ik zag de vlammen uit mijn auto komen", zo beschrijft hij de bizarre crash.

"Ik dacht aan een boel dingen, waaronder aan Niki Lauda. Ik dacht 'zo wil ik niet eindigen, niet nu'. Zo wilde ik mijn Formule 1-verhaal niet afsluiten. Ook dacht ik aan mijn kinderen. Ik vertelde mezelf dat ik voor hen uit de auto moest ontsnappen, dus ik ging het vuur in met mijn handen, ik voelde ze branden op mijn chassis."

"Ik klauterde uit mijn bolide en toen voelde ik iemand aan mijn overall trekken, dus toen wist ik dat ik uit de vlammenzee was", aldus het verhaal van de 34-jarige coureur, die zich realiseert dat hij ook psychologisch geraakt kan zijn door de crash.

"Ik heb de dood in de ogen gestaard, dus misschien moet daar ook naar worden gekeken. Mijn zoon van vijf is ervan overtuigd dat ik superkrachten heb, terwijl mijn oudste zoon van zeven probeert te begrijpen wat er precies is gebeurd. De jongste van twee heeft een tekening voor mij gemaakt", glimlacht hij.

Veel steun was er wereldwijd ook voor de Fransman, die daar zeer geëmotioneerd van raakte. "Heel veel mensen hebben me prachtige berichten gestuurd. Dat was enorm ontroerend en daardoor heb ik zeker een aantal keer tranen in mijn ogen gehad."

Romain Grosjean overleefde een horrorcrash tijdens de GP van Bahrein. Max Verstappen was allerminst onder de indruk van Alexander Albon en voert de druk op Red Bull op. Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen, die hieronder is te beluisteren.

Formule 1 GP Bahrein 2020 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

Viaplay
x
Interview Salo: "Dit is het belangrijkste verschil tussen Verstappen en Leclerc"