© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Emotionele Hamilton bedankt team en auto voor pole

24 nov. 2018 15:21 Ruud Dimmers 2 reacties
Lewis Hamilton sloot de laatste kwalificatie van het F1-seizoen 2018 in stijl af. De wereldkampioen perste er een prachtige ronde uit en zette de concurrentie op achterstand.

Na afloop van de kwalificatie bedankte Lewis Hamilton uitgebreid het team en zijn auto. "Het was een emotionele kwalificatie en de laatste keer in deze auto. Dit jaar was een emotionele rollercoaster met deze auto. Ik ben nog nooit zo close geweest met een auto tijdens mijn carrière, als met deze auto. Het was niet altijd makkelijk, soms was het een struggle, maar was een voorrecht om in deze auto te rijden."

Na een uitgebreid dankwoord voor zijn team en auto, blikte de vijfvoudige wereldkampioen ook terug op zijn vliegende ronde. De ronde van Hamilton was er weer eentje uit het boekje, waarbij de Brit toesloeg in de derde sector.

"Ik noem een ronde nooit perfect en ook nu was de eerste ronde in Q3 niet erg goed. De laatste ronde begon ik rustig en gedurende de ronde reed ik steeds agressiever. De laatste sector was een killer, daar maakte ik het verschil en won ik vier tienden op Vettel."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen