Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Emotionele Horner klaar met alle heisa: "Mijn kinderen zijn erbij betrokken"

Christian Horner heeft in Saoedi-Arabië een emotioneel betoog gehouden over alle aantijgingen rond zijn persoon. De Brit is er helemaal klaar mee en wijst naar de gevolgen voor zijn gezin.

Geri Horner Christian Horner Bahrain 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het afgeronde onderzoek naar Christian Horner houdt nog steeds de gemoederen bezig in de Formule 1-wereld. De Brit werd vrijgesproken, maar een anonieme mail en harde woorden van Jos Verstappen zorgden voor een nieuw hoofdstuk in de zaak. Horner sprak met kamp Verstappen om de lucht te klaren en houdt tijdens de persconferentie in Saoedi-Arabië een emotioneel betoog over de gevolgen van het onderzoek. De Brit is het zat dat zijn gezin beïnvloed wordt.

"Het is duidelijk een erg moeilijke tijd geweest, punt uit", vertelt Horner tegenover onder meer RacingNews365. "Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Ik heb het geluk dat ik een prachtige familie en een zeer ondersteunende vrouw heb, zeker als de inbreuk ook je kinderen omvat en er kritiek op je huwelijk wordt geleverd. Weet je, ik ben de enige die in deze zaak benoemd wordt. Dus natuurlijk is het erg moeilijk en uitdagend. Er zijn kinderen, families en ouders bij betrokken. Dat is niet fijn."

Advocaat

Horner wijst naar de uitkomst van het onderzoek om zijn woorden kracht bij te zetten. "De realiteit is dat er een klacht was die op de meest professionele manier werd behandeld door het moederbedrijf. Niet Red Bull Racing, maar Red Bull GmbH. De aangestelde, onafhankelijke advocaat is één van de meest gewaardeerde vakmensen in het land. Hij nam de tijd om alle feiten volledig te onderzoeken. Hij heeft alle betrokkenen en andere belanghebbenden geïnterviewd. Hij heeft alle feiten bekeken en de klacht afgewezen. Wat Red Bull en mij betreft, gaan we naar de toekomst kijken."

"Mijn vrouw heeft me op fenomenale wijze gesteund, net als de rest van mijn familie. De inbreuk op mijn gezin is nu genoeg. We moeten verder en ons richten op waarom we hier zijn. Het spijt me dat Bruno Famin, Mike Krack en James Vowles hier nu niet over hun auto's en coureurs kunnen praten", zo wijst hij op de andere teambazen in de persconferentie. "Het is tijd om ons op het racen te gaan focussen", sluit de duidelijk aangeslagen Horner af.

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China