Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
George Russell

Emotionele Russell looft Hamilton: "Geweldig om de teamgenoot van de beste aller tijden te worden"

George Russell wordt de nieuwe teamgenoot van Lewis Hamilton. Per 2022 zal hij naast de zevenvoudig kampioen plaatsnemen bij Mercedes. De jonge Brit is logischerwijs dolgelukkig nadat het nieuws wereldkundig is gemaakt.

Russell tears Hungary 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Williams

Na drie jaar voor Williams te hebben gereden zal George Russell aan het einde van het jaar de overstap maken naar Mercedes. De voormalig GP3- en Formule 2-kampioen vervangt Valtteri Bottas, die op zijn beurt de overstap maakt naar Alfa Romeo. Russell is vanzelfsprekend heel erg blij met zijn overstap naar het kampioensteam van Mercedes.

"Dit is een speciale dag voor mij op persoonlijk en professioneel vlak, maar ook is het een dag van gemengde gevoelens. Ik ben enorm blij en trots dat ik volgend jaar voor Mercedes uit mag komen. Het is een enorme stap in mijn carrière, maar tegelijkertijd betekent het wel dat ik mijn vrienden en teamgenoten bij Williams gedag moet zeggen. Het is een eer geweest om met hen samen te werken en Williams te mogen vertegenwoordigen."

Russell heeft genoten van zijn tijd bij de renstal uit Grove. "Sinds ik in 2019 bij het team ben hebben we keihard gewerkt om elkaar voorwaarts te pushen en het team terug te brengen naar de plek waar het hoort te staan. Voor elke startplek, voor elk punt en elke tiende van een seconde hebben we keihard gestreden. Het maakt niet uit hoe zwaar het was, niemand gaf op. Dat heeft me elke dag opnieuw geïnspireerd en ik heb van elk moment genoten bij dit team dat het racen ademt."

De jongeman staat te trappelen om aan de slag te gaan bij het grote Mercedes. "Ik zou liegen als ik zei dat ik niet helemaal buzzing was. Het is een geweldige kans, die ik met beide handen aan wil grijpen. Ik onderschat de uitdaging echter niet. Het wordt een steile leercurve. Valtteri heeft de lat hoog gelegd, door week in week uit te presteren, races te winnen, polepositions te scoren en bij te dragen aan meerdere titels."

"Het is mijn doel om het vertrouwen dat Toto, het team en het bestuur in mijn hebben getoond uit te betalen. Dat wil ik doen door bij te dragen aan het succes en door mijn nieuwe teamgenoten trots te maken. Natuurlijk is een van die teamgenoten in mijn ogen de beste coureur aller tijden", zo doelt hij op Hamilton. "Ik heb altijd al naar hem opgekeken toen ik nog kartte en de mogelijkheid om van iemand te leren die zowel op als naast de baan een rolmodel is, daar kan ik alleen maar een betere coureur, professional en beter mens van worden."

Maar eerst moet hij het seizoen nog afmaken met Williams. Hij wil eindigen met vuurwerk. "Er zijn nog negen races te gaan als Williams-coureur en ik wil ervoor zorgen dat het de beste negen races uit mijn tijd bij Williams worden. Pas daarna kan de focus op 2022. Ik wil Williams, Mercedes en iedereen die me heeft gesteund enorm bedanken. Zonder hen had ik het niet gered", aldus de Brit.

Ook interessant:

Coronel: "Russell kan het einde van de carrière van Hamilton betekenen"

Tom Coronel denkt dat de komst van Russell wel eens het einde van Hamiltons carrière in kan luiden, zo vertelt hij in de video hieronder. Verder blikt hij terug op dat geweldige weekend in Zandvoort.

Forbidden

Weddenschappen George Russell

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

20 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team