Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Emotionele Todt: "Schumacher en ik houden van elkaar"

FIA-baas Jean Todt raakt nog regelmatig geëmotioneerd als hij aan Michael Schumacher denkt. De recordkampioen en de Fransman zijn sinds hun gezamenlijke jaren bij Ferrari ware boezemvrienden.

Op de Essen Motorshow laat Jean Todt weten dat hij zijn vriendschap met Michael Schumacher nog altijd koestert. Onlangs keek hij in de aanwezigheid van de Duitser nog de Braziliaanse Grand Prix, wiens ongeluk ook bij Todt veel verdriet teweeg brengt.

"Michael en ik houden van elkaar. We hebben tezamen zo ontzettend veel meegemaakt en bovendien geschiedenis geschreven. Mijn kantoor hangt vol met foto's van Michael en terwijl ik dit zeg, moet ik weer bijna huilen. De tijd waarin ik samenwerkte met Michael beschouw ik nog altijd als de beste uit mijn carrière." Michael Schumacher raakte eind 2013 zwaargewond tijdens een ski-ongeluk in het Franse Méribel. In Zwitserland is de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 nog altijd herstellende van zwaar hersenletsel. Over zijn exacte conditie is vrijwel niets bekend.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst