Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Engineer zag andere kant van Mick Schumacher: "Wat hij deed en zei was niet goed"

De Grand Prix van Oostenrijk was één van de betere Formule 1 Grand Prix-weekend van Haas F1 in 2022. Mick Schumacher had in de sprintrace al uitzicht op punten, maar greep ernaast, wat volgens zijn engineer niet het beste in hem naar boven haalde.

In de sprintrace van de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk lag Mick Schumacher achtste. Achter hem drong Lewis Hamilton aan voor het laatste punt, terwijl voor hem uit teamgenoot Kevin Magnussen reed. Hij vroeg het team om de coureurs van positie te laten wisselen, omdat hij het gevoel had dat hij sneller was. Het team gaf geen gehoor en ook de oproep om Magnussen te laten vertragen, zodat Schumacher gebruik kon maken van zijn DRS was aan dovemansoren gericht. Na afloop van die race bleef Schumacher diplomatiek tegenover de camera's, maar intern zou hij zijn ongenoegen wel duidelijk hebben laten blijken. In gesprek met Motorsport-Total vertelt zijn engineer Ayao Komatsu daarover: "Mick zat achter Kevin en dat frustreerde hem. Zijn focus in de sprintrace was verkeerd en daar hebben we na afloop over gesproken." "Voor aanvang van de race bespraken we wat het strijdplan was en hoe we de race als team aan ging vliegen. Wat Mick daarna deed, was niet best en wat hij zei was eveneens niet best." Volgens Komatsu verloor Schumacher het grotere plaatje uit het oog: "Hij is een jonge coureur en wil de beste zijn en wil iedereen verslaan. Dat is prima, want dat hoort een jonge racer ook te willen. Maar aan de andere kant moet het grotere plaatje niet uit het oog verloren raken. Wat is mijn positie en wat is de positie van het team? Een kleine verandering in de manier van denken kan al een groot verschil maken."

Haas F1 vol lof over Magnussen

Komatsu benadrukte na afloop dat Magnussen niet in de eerste plaats een concurrent is, maar vooral ook iemand waar Schumacher zich aan op kan trekken: "Soms richt hij zich te veel op zijn teamgenoot. Dan leg ik hem uit dat Kevin hem graag helpt en dat hij hem dingen aanreikt die hij nooit met bijvoorbeeld Romain Grosjean gedeeld zou hebben. Op dat moment realiseert Schumacher zich dan ook wel dat het belangrijkste is dat Haas als team opschuift in de constructeursstand." "Het is ook goed voor Mick een een ervaren teamgenoot te hebben als Kevin. Voorheen wisten we niet precies hoe goed Mick was, maar met Kevin hebben we ijkpunt. Als we vorig jaar over Kevin hadden beschikt, waren we safe geweest in de strijd met Williams en dan had Mick toen in zijn ontwikkeling al kunnen leren van Kevin." Binnen Haas F1 is men niet altijd zo lovend geweest over Magnussen, die regelmatig in de clinch lag met Grosjean. Wat is er veranderd? "Vijf jaar geleden had Kevin exact hetzelfde gezegd en gedaan als Mick nu. En natuurlijk wil Kevin Mick verslaan, maar daar ligt niet zijn primaire focus. Daar staat hij nu boven."

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"