© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

"Enkel Vettel komt in de buurt bij Senna"

18 sep. 2018 13:15 Jan van der Burgt 4 reacties
Red Bull-topontwerper Adrian Newey heeft nog altijd een hele hoge pet op van zijn voormalig stercoureur Sebastian Vettel. In zijn ogen is de Duitser de enige die op technisch de grootsheid van Ayrton Senna benadert.

Het in gesprek met het Duitse Auto Bild dat Adrian Newey de vergelijking maakt tussen Ayrton Senna in Sebastian Vettel. De Duitse publicatie refereert aan het moment waarop Ayrton Senna ooit onder een door nieuw ontworpen Williams kroop om hem eens goed te bekijken. Of hij dat ooit vaker had meegemaakt?

"Ik denk dat enkel Sebastian Vettel een dergelijk diepgaande interesse in techniek en aerodynamica laat blijken. Dat gaat overigens niet zo ver dat ze inspraak hebben in een ontwerp, want dat is hun taak niet, maar het tekent hun wil om alles over de auto begrijpen."

Newey, die Vettel als een goede persoonlijke vriend beschouwt, wordt vervolgens gevraagd hoe goed hij als coureur is in vergelijking met namen als Senna, Mansell en Hakkinen, die óók voor hem hebben gereden.

"Vettel is een ongelooflijk harde werker", zo begint Newey. "Soms bijna obsessief hard. Niemand kijkt kritischer in de spiegel dan hij. Hij maakt in directe gevechten nog weleens domme foutjes, maar als hij leidt, is hij onverslaanbaar."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen