Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Enkel Vettel komt in de buurt bij Senna"

Red Bull-topontwerper Adrian Newey heeft nog altijd een hele hoge pet op van zijn voormalig stercoureur Sebastian Vettel. In zijn ogen is de Duitser de enige die op technisch de grootsheid van Ayrton Senna benadert.

Het in gesprek met het Duitse Auto Bild dat Adrian Newey de vergelijking maakt tussen Ayrton Senna in Sebastian Vettel. De Duitse publicatie refereert aan het moment waarop Ayrton Senna ooit onder een door nieuw ontworpen Williams kroop om hem eens goed te bekijken. Of hij dat ooit vaker had meegemaakt?

"Ik denk dat enkel Sebastian Vettel een dergelijk diepgaande interesse in techniek en aerodynamica laat blijken. Dat gaat overigens niet zo ver dat ze inspraak hebben in een ontwerp, want dat is hun taak niet, maar het tekent hun wil om alles over de auto begrijpen."

Newey, die Vettel als een goede persoonlijke vriend beschouwt, wordt vervolgens gevraagd hoe goed hij als coureur is in vergelijking met namen als Senna, Mansell en Hakkinen, die óók voor hem hebben gereden. "Vettel is een ongelooflijk harde werker", zo begint Newey. "Soms bijna obsessief hard. Niemand kijkt kritischer in de spiegel dan hij. Hij maakt in directe gevechten nog weleens domme foutjes, maar als hij leidt, is hij onverslaanbaar."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi