Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Er hangt spanning in de lucht bij Red Bull'

Volgens voormalig Formule 1-coureur Alexander Wurz hangt er bij Red Bull de nodige spanning in de lucht. Hij wijt dit aan het feit dat dit team het meest aan elkaar gewaagde rijdersduo heeft.

Alexander Wurz wordt door Speed Week gevraagd naar zijn verwachtingen voor het komend seizoen. Hij legt de drie topteams onder de loep en geeft daarbij aan dat hij bij Red Bull de meeste spanningen verwacht: "Bij Ferrari en Mercedes zijn de onderling verhoudingen duidelijk, maar bij Red Bull ligt alles veel meer open. De rivaliteit tussen Max Verstappen en Daniel Ricciardo is enorm en het is moeilijk om de ontwikkeling daarvan te voorspellen. Er hangt spanning in de lucht."

Bij Ferrari zijn de verhoudingen zo duidelijk dat Wurz zich hardop afvraagt waarom Ferrari vast blijft houden aan Kimi Raikkonen: "Een kat heeft negen levens, maar Kimi lijkt er wel twaalf of meer te hebben." "Blijkbaar gelooft Ferrari dat ze met deze rijders het maximale resultaat kunnen behalen en houdt de stopwatch daar geen rekening met leeftijd. Het zou mij dan ook niks verbazen als Ferrari ook na 2018 vasthoudt aan Raikkonen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden