Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Er komt geen verbod op kwalificatieboost Mercedes-motor'

Het pleidooi van Red Bull om een verbod te krijgen op de 'party modus' van Mercedes vindt geen gehoor. Mercedes schroeft het vermogen kortstondig omhoog tijdens de kwalificatie, tot ongenoegen van Red Bull.

Red Bull-teambaas Christian Horner en adviseur Helmut Marko riepen deze week op tot een verbod op de kwalificatiemodus. Het duo wil dat alle teams de race rijden met dezelfde motorsettings als tijdens de kwalificatie. Een idee dat niet haalbaar is omdat teams en coureurs continu met andere motorsettings rijden. Wedstrijdleider Charlie Whiting laat dan ook weten dat de FIA geen enkele intentie heeft om de regels te veranderen. " Sommige teams geven wel hints dat ze niet dezelfde powerunit krijgen als het fabrieksteam," laat Whiting aan Motorsport.com weten. "Wat deze party mode ook moet zijn, ik heb het nog nooit terug gevonden in een technisch document!"

" Pas als klantenteams van Mercedes ons benaderen en zeggen dat ze ook deze setting willen, maar hem niet krijgen van Mercedes, dan hebben we mogelijk iets om te onderzoeken." Conform de Formule 1-regels moeten fabrieksteams identieke motoren en software leveren aan de klantenteams. In Australië liet Williams echter weten niet over een speciale kwalificatiesetting te beschikken, als klantenteam van Mercedes. Whiting ziet niets in het beperken van de motorsettings tijdens de kwalificatie en/of race. "Er zijn allerlei settings op de motoren en we weten allemaal dat iedereen deze aanpast tijdens de race." De settings zijn onder andere van invloed op het brandstofverbruik, toerental en vermogen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"