Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1 Grand Prix Nederland 2020

Eredivisie-voetbalclubs vrezen voor Formule 1-Grand Prix van Nederland

Op zondag 3 mei vindt niet alleen de Nederlandse Grand Prix plaats, ook de voorlaatste speelronde van het Eredivisie-seizoen staat op het programma. Voetbalclubs vrezen dat dat problemen gaat opleveren, maar de KNVB gaat niks veranderen aan het programma.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Om competitievervalsing te voorkomen vinden alle Eredivisie-voetbalwedstrijden tijdens de voorlaatste en laatste speelronde tegelijkertijd plaats. Op 3 mei, dezelfde dag als de Nederlandse Grand Prix, vindt de voorlaatste speelronde plaats, om 14:30 uur, terwijl veertig minuten later de rode lichten in Zandvoort uit gaan.

Veel Eredivisie-clubs vrezen daarom dat het Formule 1-spektakel veel aandacht op zal eisen die ten koste gaat van het voetbal. Daarnaast spelen zowel Ajax als AZ, clubs uit Amsterdam en Alkmaar, op 3 mei een thuiswedstrijd, waardoor het in de regio van Zandvoort mogelijk nóg drukker kan worden dan het al zou zijn.

In de hoop uit elkaars vaarwater te kunnen blijven heeft de Eredivisie de KNVB dan ook verzocht om te schuiven met de voorlaatste speelronde, maar de voetbalbond heeft daar geen gehoor aan gegeven, omdat het volgens de voetbalbond simpelweg niet mogelijk is.

Naar eigen zeggen kunnen ze niet meer schuiven met de speelronde, omdat er eerder die week ook nog Europese voetbalwedstrijden op het programma staan, die mogelijk door zowel Ajax als AZ moeten worden afgewerkt. Daardoor zou het verplaatsen van de speelronde naar de zaterdag eveneens problemen opleveren volgens de KNVB.

Of de KNVB de komende jaren tijdens het plannen wel rekening zal houden met de Nederlandse Grand Prix - die in ieder geval tot en met 2022 op het programma staat - is nog onduidelijk.

15 reacties

    Breaking 'Voortbestaan F1 in gevaar door coronavirus'