Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ericsson: "Leclerc een geweldige coureur"

Marcus Ericsson en Charles Leclerc vormden in 2018 het rijdersduo bij Sauber. De Zweed is na afloop van het seizoen lyrisch over zijn voormalig teamgenoot.

Charles Leclerc was de revelatie van het F1-seizoen 2018. De Monegask imponeerde tijdens zijn eerste seizoen en dwong een sensationele overstap naar Ferrari af.

Marcus Ericsson vormde het rijdersduo bij Sauber en kende een, voor zijn doen, aardig seizoen. De Zweed is erg te spreken over zijn samenwerking met Leclerc.

"Het was erg voor voor mij op te concurreren met Charles. Hij is een geweldige coureur en het was erg prettig om met hem samen te werken", vertelt Ericsson in gesprek met Racingnews365.

Onder aanvoering van Leclerc en Ericsson kende Sauber een verrassend goed seizoen. Het team scoorde liefst 48 punten, waarvan 39 op naam kwam van Leclerc en 9 van Ericsson.

De samenwerking tussen beide coureurs verliep uitstekend. "We hebben een goede relatie met elkaar opgebouwd en uitstekend samengewerkt. Voor mij was het goed dat ik me kon vergelijken met hem. Alles tussen ons verliep erg goed en ik kan alleen maar positieve dingen benoemen", blikt Ericsson positief terug op zijn samenwerking met Leclerc.

Volgend seizoen zien we de Zweed in actie in de Amerikaanse IndyCar en blijft hij als test- en derde rijder betrokken bij het team van Sauber.

Met medewerking van René Oudman.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen