© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson: "Leclerc een geweldige coureur"

12 dec. 2018 09:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Marcus Ericsson en Charles Leclerc vormden in 2018 het rijdersduo bij Sauber. De Zweed is na afloop van het seizoen lyrisch over zijn voormalig teamgenoot.

Charles Leclerc was de revelatie van het F1-seizoen 2018. De Monegask imponeerde tijdens zijn eerste seizoen en dwong een sensationele overstap naar Ferrari af.

Marcus Ericsson vormde het rijdersduo bij Sauber en kende een, voor zijn doen, aardig seizoen. De Zweed is erg te spreken over zijn samenwerking met Leclerc.

"Het was erg voor voor mij op te concurreren met Charles. Hij is een geweldige coureur en het was erg prettig om met hem samen te werken", vertelt Ericsson in gesprek met Racingnews365.

Onder aanvoering van Leclerc en Ericsson kende Sauber een verrassend goed seizoen. Het team scoorde liefst 48 punten, waarvan 39 op naam kwam van Leclerc en 9 van Ericsson.

De samenwerking tussen beide coureurs verliep uitstekend. "We hebben een goede relatie met elkaar opgebouwd en uitstekend samengewerkt. Voor mij was het goed dat ik me kon vergelijken met hem. Alles tussen ons verliep erg goed en ik kan alleen maar positieve dingen benoemen", blikt Ericsson positief terug op zijn samenwerking met Leclerc.

Volgend seizoen zien we de Zweed in actie in de Amerikaanse IndyCar en blijft hij als test- en derde rijder betrokken bij het team van Sauber.

Met medewerking van René Oudman.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen