© Alfa Romeo Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson lovend over 'indrukwekkende' opmars Sauber

07 dec. 2018 12:11 Jan van der Burgt 1 reacties
Hoewel 2018 zijn laatste seizoen in de Formule 1 was, blikt Marcus Ericsson met gepaste trots terug op wat hij en Sauber dit jaar hebben laten zien.

Het had niet veel gescheeld of Sauber had in het constructeurskampioenschap van 2018 beslag gelgd op de zevende plaats. Het merendeel van de punten kwam op de naam van Charles Leclerc, maar met negen punten droeg ook Marcus Ericsson een bescheiden steentje bij. De Zweed is onder de indruk van wat Sauber heeft laten zien in 2018.

"De reis die we afgelopen seizoen met Sauber hebben mogen maken, was prachtig, echt ongelooflijk. In het verleden is het in de Formule 1 maar zelden vertoond dat een team dat zo stijf onderaan stond in het ene jaar, zo'n sterke opmars maakte in het daaropvolgende jaar", zo laat Marcus Ericsson in een exclusief gesprek met Racingnews365 weten.

De Zweed, die het in totaal vijf seizoenen volhield in de Formule 1, is trots op zijn bijdrage aan het bescheiden succes: "De coureurs spelen een belangrijke rol in het vlot trekken van het team en de ontwikkeling van de auto na zo'n moeilijke periode."

"Ik heb het gevoel dat ik een belangrijke schakel ben geweest in die ontwikkeling, en om vanuit die rol Sauber deze grote stappen te zien maken, is werkelijk fantastisch."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen