Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ericsson lovend over 'indrukwekkende' opmars Sauber

Hoewel 2018 zijn laatste seizoen in de Formule 1 was, blikt Marcus Ericsson met gepaste trots terug op wat hij en Sauber dit jaar hebben laten zien.

Het had niet veel gescheeld of Sauber had in het constructeurskampioenschap van 2018 beslag gelgd op de zevende plaats. Het merendeel van de punten kwam op de naam van Charles Leclerc, maar met negen punten droeg ook Marcus Ericsson een bescheiden steentje bij. De Zweed is onder de indruk van wat Sauber heeft laten zien in 2018.

"De reis die we afgelopen seizoen met Sauber hebben mogen maken, was prachtig, echt ongelooflijk. In het verleden is het in de Formule 1 maar zelden vertoond dat een team dat zo stijf onderaan stond in het ene jaar, zo'n sterke opmars maakte in het daaropvolgende jaar", zo laat Marcus Ericsson in een exclusief gesprek met Racingnews365 weten.

De Zweed, die het in totaal vijf seizoenen volhield in de Formule 1, is trots op zijn bijdrage aan het bescheiden succes: "De coureurs spelen een belangrijke rol in het vlot trekken van het team en de ontwikkeling van de auto na zo'n moeilijke periode."

"Ik heb het gevoel dat ik een belangrijke schakel ben geweest in die ontwikkeling, en om vanuit die rol Sauber deze grote stappen te zien maken, is werkelijk fantastisch."

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Domenicali Hoogste F1-baas doet een oproep aan Ferrari na vertrek Binotto