© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson moest Leclerc helpen: "Vond ik lichtelijk overdreven"

30 okt. 2018 16:00 René Oudman 0 reacties
Om Sauber-teamgenoot Charles Leclerc aan een goed eindresultaat te helpen, moest Marcus Ericsson een langere eerste stint maken dan dat zijn team aanvankelijk had gepland. De Zweed wist in de Grand Prix van Mexico desalniettemin als negende over de meet te geraken.

Stalmaat Leclerc werd echter zevende en scoorde daarmee zes waardevolle WK-punten. Beide Sauber-rijders wisten de Mexicaanse Grand Prix te voltooien, ondanks slechts éénmaal een bandenwissel te hebben gedaan.

"Furieus", beschrijft Ericsson zijn gemoedstoestand gedurende de race tegenover Autosport. "Compleet gefrustreerd. Ik wist dat dit het beste was voor het team, maar voor mij was het iets té overdreven. Het voelde alsof mijn race werd weggegooid, dat was erg frustrerend." Uiteindelijk kwam Ericsson drie ronden na zijn teammaat binnen: beide rijders startten op hypersofts en reden een ellenlange stint op supersofts.

Dat Ericsson negende wist te worden, deed hem zelf veel deugd. "Op mijn tweede set banden wist ik het tot de eindstreep vol te houden en daar ben ik erg blij om. Een negende plaats aan de meet en het verslaan van zoveel wagens is best ongelooflijk", steekt de na de seizoensafsluiter afzwaaiende Zweed zichzelf een veer in zijn achterste.

Na negentien Grands Prix heeft Ericsson negen WK-punten verzameld, waarvan drie in de laatste twee races. Collega Leclerc heeft inmiddels 27 punten achter zijn naam staan. Dankzij de dubbele score van Sauber is de Zwitserse stal voorbijgegaan aan Toro Rosso in de stand om het wereldkampioenschap bij de constructeurs.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen