© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson na crash: "DRS-knop op stuurtje te klein"

10 jul. 2018 10:48 René Oudman 0 reacties
De Grand Prix van Groot-Brittannië verliep vrij rechtdoorzee, tot Alfa Romeo Sauber-coureur Marcus Ericsson een poging deed de klapper van het seizoen te maken. De Zweed kreeg zijn DRS-systeem niet gesloten voor de eerste bocht en vloog op hoge snelheid van de baan. Ericssons crash bracht een Safety Car uit, waardoor de koplopers verschillende strategieën doorvoerden.

Ongedeerd, maar zonder punten, verliet Ericsson het circuit van Silverstone. Naderhand liet de 27-jarige optekenen dat diens werkgever zou kunnen overwegen haar coureurs in toekomstige races met een gereviseerd stuurtje de baan te laten betreden.

“Op circuits als die van Silverstone moeten we wellicht met een aangepast stuurwiel rijden, misschien kunnen we de DRS-knop groter maken”, spreekt Ericsson. “Wat ik in feite deed was op de eerste bocht afrijden met de DRS open, zodra je dan de bocht ingaat ben je een passagier. Daarom vloog ik erook ook af: ik probeerde de DRS via de knop te sluiten, maar ik heb waarschijnlijk niet goed gedrukt.”

De stuiterpartij van Ericsson viel te vergelijken met de smak die Romain Grosjean vrijdagmiddag tijdens de tweede vrije training maakte. De Franse Haas-coureur kreeg het eveneens niet voor elkaar om zijn DRS-systeem te sluiten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen