Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson toont zich waardig verliezer: "Op naar nieuwe uitdagingen"

Aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen neemt Marcus Ericsson afscheid van de koningsklasse van de autosport. Er is geen plaats meer bij het team van Sauber voor de 28-jarige Zweed, die effectief zal worden vervangen door Kimi Raikkonen.

Zo bleek dinsdagmiddag, toen het Zwitserse team aankondigde dat Antonio Giovinazzi alszijde Ferrari-reserve door de Scuderia naar voren was geschoven om de opengevallen plaats van de naar Ferrari gepromoveerde Charles Leclerc in te nemen.

Ericsson toont zich een waardig verliezer en laat direct van zich horen via zijn eigen sociale kanalen. "Ik wil graag reageren op het nieuws van vandaag. Ik ben trots op wat ik heb bereikt in de Formule 1 en heb altijd honderd procent gegeven, mijn hart en ziel erin gestopt. Daarmee zal ik dit seizoen afsluiten, om de laatste races tot een succes te maken!" De Zweed blijft betrokken bij Alfa Romeo Sauber, als derde rijder en teamambassadeur. "Ik krijg een nieuwe rol in het team, waar ik erg enthousiast over ben. Er komen nieuwe kansen in andere klassen, vandaag is niet het einde van een verhaal maar de start van een nieuw hoofdstuk. Bedankt voor alle support!"

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden