© Alfa Romeo Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson toont zich waardig verliezer: "Op naar nieuwe uitdagingen"

25 sep. 2018 15:15 René Oudman 0 reacties
Aan het einde van het huidige Formule 1-seizoen neemt Marcus Ericsson afscheid van de koningsklasse van de autosport. Er is geen plaats meer bij het team van Sauber voor de 28-jarige Zweed, die effectief zal worden vervangen door Kimi Raikkonen.

Zo bleek dinsdagmiddag, toen het Zwitserse team aankondigde dat Antonio Giovinazzi alszijde Ferrari-reserve door de Scuderia naar voren was geschoven om de opengevallen plaats van de naar Ferrari gepromoveerde Charles Leclerc in te nemen.

Ericsson toont zich een waardig verliezer en laat direct van zich horen via zijn eigen sociale kanalen. "Ik wil graag reageren op het nieuws van vandaag. Ik ben trots op wat ik heb bereikt in de Formule 1 en heb altijd honderd procent gegeven, mijn hart en ziel erin gestopt. Daarmee zal ik dit seizoen afsluiten, om de laatste races tot een succes te maken!"

De Zweed blijft betrokken bij Alfa Romeo Sauber, als derde rijder en teamambassadeur. "Ik krijg een nieuwe rol in het team, waar ik erg enthousiast over ben. Er komen nieuwe kansen in andere klassen, vandaag is niet het einde van een verhaal maar de start van een nieuw hoofdstuk. Bedankt voor alle support!"

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen