Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson verrast met negende plek in GP Duitsland

Het seizoen 2018 is voor Sauber een ongelofelijk succesvol jaar aan het worden. Niet alleen Charles Leclerc rijdt ijzersterk maar ook Marcus Ericsson stijgt boven zichzelf uit. De Zweed scoorde twee waardevolle puntjes tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Leclerc begon als negende aan de GP van Duitsland en had daarmee de beste papieren om opnieuw punten te scoren voor Sauber. Helaas voor de jonge Monegask lukte dat niet, maar teamgenoot Ericsson verraste vriend en vijand door als negende over de streep te komen. Ericsson laat in een speciale videoboodschap op het twitteraccount van Sauber dan ook weten dolgelukkig te zijn met zijn prestatie. "Ja, een negende plek is een prachtig resultaat. Echt een mooie prestatie van het team dat keihard heeft gewerkt. Het was een lastige race gezien de wisselende omstandigheden maar we hebben ons hoofd koel gehouden." "Het voelt goed om terug in de punten te zijn. Ik had een paar leuke gevechten waar ik erg van heb genoten. Zoals ik al zei, het is echt een teamprestatie. Ik ben dan ook dolblij met deze twee punten. Dit geeft ook vertrouwen voor de volgende race in Hongarije. Ik wil het team dan ook bedanken voor het harde werken en natuurlijk de fans voor hun steun."

021053704567435266

💪 POINTS! 💪 Wow. Who could've predicted that race?? 👊 Big congratulations to @Ericsson_Marcus on a superb drive & valuable 2 points 👊 A tough race for @Charles_Leclerc given the conditions, now we look on to Budapest! #GermanGP #F1 #ME9 #CL16 #alfaromeosauberf1team pic.twitter.com/m9wPop26sp — Sauber F1 Team (@SauberF1Team) 22 juli 2018

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi