Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ericsson verrast met negende plek in GP Duitsland

Het seizoen 2018 is voor Sauber een ongelofelijk succesvol jaar aan het worden. Niet alleen Charles Leclerc rijdt ijzersterk maar ook Marcus Ericsson stijgt boven zichzelf uit. De Zweed scoorde twee waardevolle puntjes tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Leclerc begon als negende aan de GP van Duitsland en had daarmee de beste papieren om opnieuw punten te scoren voor Sauber. Helaas voor de jonge Monegask lukte dat niet, maar teamgenoot Ericsson verraste vriend en vijand door als negende over de streep te komen.

Ericsson laat in een speciale videoboodschap op het twitteraccount van Sauber dan ook weten dolgelukkig te zijn met zijn prestatie.

"Ja, een negende plek is een prachtig resultaat. Echt een mooie prestatie van het team dat keihard heeft gewerkt. Het was een lastige race gezien de wisselende omstandigheden maar we hebben ons hoofd koel gehouden."

"Het voelt goed om terug in de punten te zijn. Ik had een paar leuke gevechten waar ik erg van heb genoten. Zoals ik al zei, het is echt een teamprestatie. Ik ben dan ook dolblij met deze twee punten. Dit geeft ook vertrouwen voor de volgende race in Hongarije. Ik wil het team dan ook bedanken voor het harde werken en natuurlijk de fans voor hun steun."

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen