Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Ericsson verrast met negende plek in GP Duitsland

Het seizoen 2018 is voor Sauber een ongelofelijk succesvol jaar aan het worden. Niet alleen Charles Leclerc rijdt ijzersterk maar ook Marcus Ericsson stijgt boven zichzelf uit. De Zweed scoorde twee waardevolle puntjes tijdens de Grand Prix van Duitsland.

Leclerc begon als negende aan de GP van Duitsland en had daarmee de beste papieren om opnieuw punten te scoren voor Sauber. Helaas voor de jonge Monegask lukte dat niet, maar teamgenoot Ericsson verraste vriend en vijand door als negende over de streep te komen.

Ericsson laat in een speciale videoboodschap op het twitteraccount van Sauber dan ook weten dolgelukkig te zijn met zijn prestatie.

"Ja, een negende plek is een prachtig resultaat. Echt een mooie prestatie van het team dat keihard heeft gewerkt. Het was een lastige race gezien de wisselende omstandigheden maar we hebben ons hoofd koel gehouden."

"Het voelt goed om terug in de punten te zijn. Ik had een paar leuke gevechten waar ik erg van heb genoten. Zoals ik al zei, het is echt een teamprestatie. Ik ben dan ook dolblij met deze twee punten. Dit geeft ook vertrouwen voor de volgende race in Hongarije. Ik wil het team dan ook bedanken voor het harde werken en natuurlijk de fans voor hun steun."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is Ć©Ć©n van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Uitslag Tweede vrije training Formule 1 GP Spanje