Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ericsson wil zich in de kijker rijden bij Ferrari

Marcus Ericsson wil graag bij Sauber blijven in 2019, maar daarvoor is hij afhankelijk van de genade van Ferrari. Hij zal de Scuderia moeten bewijzen uit welk racehout hij is gesneden om zijn stoeltje te bewaren.

Ferrari heeft namelijk op papier staan dat het jaarlijks één rijder aan mag wijzen die plaats mag nemen in één van beide Sauber-bolides. De Kimi Raikkonen-deal werd zonder inmenging van Ferrari-gesloten en dus mag de Scuderia zeggen wie de teamgenoot wordt van Raikkonen. Hoewel Ferrari-junior Antonio Giovinazzi in theorie de beste papieren in handen heeft, hoopt Marcus Ericsson dat hij genoeg laat zien om nóg een jaartje te mogen blijven, zo geeft hij in gesprek met Autosport.com te kennen: "Ik weet niet of Sauber een deadline heeft om een tweede rijder aan te kondigen, maar het is aan mij om te blijven pushen en om te proberen indruk te maken."

Ericsson denkt overigens dat hij de laatste Grands Prix al goed op weg is om aan te tonen dat hij in de Formule 1-thuishoort: "In de laatste vijf races vóór de GP van Singapore races scoorde ik meer punten dan Charles Leclerc die een Ferrari-contract mocht ondertekenen. Dat zegt in mijn ogen toch wel iets." "Ik denk dat ik bepaalde stappen heb gemaakt, en als ik op dit niveau kan blijven presteren, kan ik mezelf in ieder geval niets verwijten. Of het genoeg is voor contractverlenging is vervolgens niet aan mij om te beslissen."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'