© Sauber

Nieuwsoverzicht

Ericsson wil zich in de kijker rijden bij Ferrari

23 sep. 2018 10:45 Jan van der Burgt 0 reacties
Marcus Ericsson wil graag bij Sauber blijven in 2019, maar daarvoor is hij afhankelijk van de genade van Ferrari. Hij zal de Scuderia moeten bewijzen uit welk racehout hij is gesneden om zijn stoeltje te bewaren.

Ferrari heeft namelijk op papier staan dat het jaarlijks één rijder aan mag wijzen die plaats mag nemen in één van beide Sauber-bolides. De Kimi Raikkonen-deal werd zonder inmenging van Ferrari-gesloten en dus mag de Scuderia zeggen wie de teamgenoot wordt van Raikkonen.

Hoewel Ferrari-junior Antonio Giovinazzi in theorie de beste papieren in handen heeft, hoopt Marcus Ericsson dat hij genoeg laat zien om nóg een jaartje te mogen blijven, zo geeft hij in gesprek met Autosport.com te kennen: "Ik weet niet of Sauber een deadline heeft om een tweede rijder aan te kondigen, maar het is aan mij om te blijven pushen en om te proberen indruk te maken."

Ericsson denkt overigens dat hij de laatste Grands Prix al goed op weg is om aan te tonen dat hij in de Formule 1-thuishoort: "In de laatste vijf races vóór de GP van Singapore races scoorde ik meer punten dan Charles Leclerc die een Ferrari-contract mocht ondertekenen. Dat zegt in mijn ogen toch wel iets."

"Ik denk dat ik bepaalde stappen heb gemaakt, en als ik op dit niveau kan blijven presteren, kan ik mezelf in ieder geval niets verwijten. Of het genoeg is voor contractverlenging is vervolgens niet aan mij om te beslissen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen