Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mika Hakkinen

Ervaringsdeskundige Hakkinen: “Dominantie Verstappen komt ten einde, maar hij verdiende het”

Mika Hakkinen was onlangs op bezoek in Nederland en dat was voor RacingNews365 meer dan genoeg reden om hem te vragen over de Formule 1, de titelstrijd en natuurlijk Max Verstappen.

Mika Hakkinen, in de Formule 1 ook wel bekend als de Flying Finn, weet maar al te goed hoe het voelt om in een dominante bolide te racen. Zelf werd hij in 1998 en 1999 wereldkampioen en toentertijd genoot hij ook van een ijzersterke wagen, een ijzersterk team en controleerde hij het veld met zijn teamgenoot.

Als RacingNews365 bijpraat met Hakkinen in Utrecht en hem vragen naar de dominantie van Verstappen, blikt hij ook terug op zijn glorietijden in de koningsklasse van de autosport. "Toen ik nog in de F1 reed, won en domineerde in 1998 met David Coulthard, voelde dat als een fantastisch jaar", zo begint hij het gesprek.

"Dat was zeker niet saai en ik weet zeker dat Max nu hetzelfde ervaart. Hij verveelt zich niet en hij vindt ook zeker niet dat de races saai zijn", aldus de voormalig F1-coureur. "Hij zoekt zijn persoonlijke limiet op in zijn performance, wat fantastisch is, maar natuurlijk als mensen kijken die geen fan zijn van Max, denken ze dat het saai is. Voor de Verstappen-fans is dit natuurlijk het allerbeste."

Toch weet Hakkinen, ook uit ervaring, dat er een einddatum zit aan de gloriejaren van Verstappen. "Gaat dit voor eeuwig duren? Nee, de geschiedenis zal zich herhalen. Er zal binnenkort wat veranderen, maar wanneer? Dat weet ik niet. Ik kan alleen zeggen dat met het werk wat ze doen en de successen die ze behalen, dit keihard verdienen. Laat ze genieten!"

Bekijk hieronder het hele interview met Hakkinen.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Interviews RN365 Nieuwsdossier

33 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen