Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Ervaringsdeskundige over uitgejoelde Verstappen: "Onaanvaardbaar"

Max Verstappen werd tijdens de podiumceremonie na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten flink uitgejouwd. Dat met name door de aanwezige Mexicanen op het Circuit of the Americas. Oud F1-coureur Timo Glock weet als geen ander hoe het is om openlijk beledigd te worden en noemt het "absoluut onaanvaardbaar."

Verstappen WIN GP US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Evenals tijdens de voorgaande editie van de Grand Prix van de Verenigde Staten kreeg Max Verstappen flink wat boegeroep over zich heen terwijl hij met opgeheven hoofd het Wilhelmus beluisterde. Naar verluidt waren met name Mexicaanse 'fans' verantwoordelijk voor het uitjoelen van de Nederlander.

Voormalig F1-coureur Timo Glock weet als geen ander hoe het is om uitgejouwd te worden. In 2008 werd de Duitser gedurende de seizoensfinale in Brazilië tijdens de laatste raceronde ingehaald door Lewis Hamilton. Glock reed op slicks op een natte baan en deed er alles aan om zijn Toyota-bolide op het asfalt te houden. Hamilton passeerde de Duitse coureur, waarmee de Brit genoeg punten binnenhaalde voor de wereldtitel. In de periode die volgde werd er veel gespeculeerd dat Glock was omgekocht en Hamilton bewust voorbij had gelaten. Dat maakte dat de coureur niet overal even populair was.

Verstappen heeft er niets mee te maken

In Austin was het dus Verstappen die slachtoffer werd van flink wat boegeroep. In een column voor Sky Sport zegt Glock het volgende over het incident:

"Waarom Max Verstappen werd uitgejouwd na zijn overwinning in Austin, begrijp ik niet. Misschien heeft het te maken met de situatie tussen Sergio Perez en Red Bull, maar Verstappen heeft daar absoluut niets mee te maken. Daarom kan ik dit absoluut niet begrijpen. Het is jammer voor de sport, want Verstappen is een buitengewone atleet die dit jaar ongelooflijke prestaties heeft geleverd. In mijn ogen is dit absoluut onaanvaardbaar. Het zou niet mogen gebeuren."

Verstappen zelf gaf na afloop van de race aan dat die 'openlijke vorm van kritiek' hem niet zo veel interesseert. "Uiteindelijk ga ik met de beker naar huis. Het is prima voor mij", zei hij bij Viaplay.

Ook interessant:

Verstappen hoeft zich ondanks zijn moeizame zege geen zorgen te maken

Daar is 'ie weer! De nieuwste RN365 F1-podcast. Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk. Veel om over na te praten. De moeizame zege van Max, de diskwalificaties van Lewis en Leclerc en nog veel meer. Beluister 'm hieronder of via je favoriete podcastplayer.

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"