Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Rosberg

Ervaringsdeskundige Rosberg looft Verstappen: "Ik had hetzelfde met Hamilton"

Nico Rosberg weet uit zijn ervaring bij Mercedes hoe moeilijk een dominante teamgenoot kan zijn. De wereldkampioen van 2016 geeft zijn mening over het seizoen van Max Verstappen en Red Bull.

Nico Rosberg is zeer te spreken over de prestaties van Max Verstappen, een van zijn concurrenten in zijn laatste jaren voor Mercedes. Keiharde concurrentie kreeg hij niet van de toen nog kersverse Formule 1-coureur, simpelweg omdat Red Bull de dominantie van Mercedes nog niet kon doorbreken.

Dat is nu wel anders. Verstappen won acht van de tien races en teamgenoot Sergio Perez maakte er vooralsnog een Red Bull-winpercentage van 100% van dit jaar. Rosberg staat versteld, maar is niet verrast door Verstappens prestaties. "Hij is een fenomenale coureur. Voor mij staat hij tussen de grootste namen in de geschiedenis, zoals Ayrton Senna, Michael Schumacher en Lewis Hamilton."

"Verstappen gaat in de top vijf of zes staan. Hij is een fenomeen en het team heeft hem nu ook nog eens de allerbeste auto gegeven", aldus de Mercedes-kampioen van 2016. Hoewel Rosberg een deel van Verstappens dominantie wijt aan de krachtige RB19, wil hij niets tekort doen aan de prestaties van de Limburger. "Je ziet dat zijn teamgenoten niet bij hem in de buurt komen, ook Perez niet, een goede coureur. Dat weet ik."

"Het is echter onmogelijk om bij hem in de buurt te komen en dat moet mentaal ingewikkeld zijn voor ze, accepteren dat een ander beter is. Ik ken het goed, want ik had hetzelfde met Hamilton. Een snellere coureur naast je hebben is lastig", aldus de ervaringsdeskundige.

Red Bull met alle zeges

De Red Bull-dominantie heeft een keerzijde voor de Formule 1. Wie de race wint, is nogal voorspelbaar nu. "Sommige mensen zullen zeggen dat dat niet goed is voor de F1, omdat dezelfde coureur telkens weer wint. Soms is dat nou eenmaal zo", vindt Rosberg. "Er is genoeg spektakel achter Verstappen. Je weet nooit wie er tweede wordt."

Als voorbeeld noemt de Duitser McLaren, dat ineens met beide coureurs achter Red Bull mee kon doen voor podiumplaatsen. Ook Aston Martin doet dit jaar vaak mee voor de top drie, maar hoeveel overwinningen de concurrenten van Verstappen en Perez kunnen pakken? "Red Bull kan alle races gaan winnen, maar ze hebben maar één rijder die dat kan", aldus Rosberg, doelend op de huidige Nederlandse WK-leider.

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez