Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ervaringsdeskundige Tsunoda breekt een lans voor De Vries

Yuki Tsunoda zit goed in zijn vel, maar het is nog niet zo lang geleden dat zijn prestaties vergelijkbaar waren met die van Nyck de Vries nu. De Japanner denkt dat De Vries de weg naar boven weer kan vinden.

De Vries Tsunoda
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda had net als Nyck de Vries nu een turbulent rookiejaar en blikt daar op terug: "Ik was in het eerste gedeelte van het seizoen heel erg aan het worstelen. Maar niet alles was toen mijn schuld. Natuurlijk waren er veel dingen die ik beter kon doen, maar het was niet voornamelijk mijn probleem."

"En ongeveer toen Alexander Albon kwam (die dat jaar als Red Bull-reserve als mentor Yuki hielp, red.), werd de auto wat beter, maar dat was ook vanwege een nieuw chassis."

Advies

Yuki kreeg veel negatieve berichten over zich heen tijdens zijn debuutjaar. Net als zijn teamgenoot De Vries nu. De Japanner denkt dat zijn teamgenoot kan slagen. "Ik heb veel geleerd van de moeilijke situaties. En dat maakt je een sterkere coureur."

"Maar voor Nyck weet ik het niet. Ik denk dat hij alles op een rijtje moet weten te krijgen. De snelheid is er. Dus hij moet waarschijnlijk zijn ritme nog vinden. Tijdens de meeste races was het voor hem lastig om constant te blijven. Maar ik denk dat hij er wel komt, want als je kijkt naar zijn meest recente resultaten dan zie je dat hij het kan."

Toch vindt hij de situatie waar Nyck zich nu in bevindt niet vergelijkbaar met zijn eigen debuutjaar: "Het zijn twee verschillende situaties. Dit is mijn vijfde jaar in Europa. Daarvoor had ik nog nooit in Europa geracet. Dus ik voel me goed over waar ik nu sta, maar tegelijkertijd heb ik nog wat meer ervaring nodig."

"Maar wat betreft Nyck: hij laat een goed tempo zien, in de vrije trainingen en in de kwalificatie. Hij heeft gewoon geen geluk omdat we niet de snelste auto hebben. Dus dan is het moeilijk om goed resultaten te laten zien."

Ook interessant:

Sneu voor de andere F1-coureurs dat Max Verstappen meedoet

Eén ding was in Oostenrijk echter weer even voorspelbaar als altijd: Verstappen torende boven alles en iedereen uit. Hij toonde zich de baas van Red Bull, toch Coronel, Dimmers en Mosterdijk?

Formule 1 GP Oostenrijk 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen