Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon aast op Mercedes contract voor 2019

Esteban Ocon begint volgende week zondag aan zijn tweede volledige seizoen in de Formule 1. De Fransman beseft zich maar al te goed dat hij zichzelf dit seizoen moet bewijzen als hij de overstap wil gaan maken naar een topteam als Mercedes. Naar eigen zeggen begint hij dan ook aan het 'jaar van de waarheid'.

Vorig seizoen presteerde Ocon bij Force India uitstekend. Hij legde zijn meer ervaren teamgenoot Sergio Perez het vuur aan de schenen en liet geregeld mooie dingen zien. Dit jaar moet hij zich echter weer opnieuw bewijzen, zo erkent hij zelf ook. "Dit jaar moet ik bevestigen wat ik vorig jaar heb laten zien. Dat verwachten mijn bazen en dat vind ik niet meer dan logisch" , vertelt Ocon aan Motorsport.com . "Dit gaat één van de belangrijkste jaren uit mijn carrière worden" , voegt hij daar aan toe. Voor Ocon is het vooral belangrijk om aan Mercedes te laten zien wat hij waard is, aangezien er volgend jaar wellicht weer een plaatsje vrijkomt bij het Duitse topteam. "Mercedes begeleidt mijn carrière, dus als ik het hier goed doe komen er vanzelf kansen bij Mercedes. Maar mijn focus ligt momenteel volledig bij Force India."

Het punt waarop Ocon zich nog moet verbeteren is de kwalificatie, zo meent hij zelf. Vorig jaar kostte een aantal slechte kwalificaties hem punten. "In de wedstrijd voelde ik dat ik snel was, maar ik merkte ook dat ik wat snelheid miste in de kwalificaties" , reflecteert Ocon. "Tegen het einde van het seizoen ging het wel beter en kwam het meer naar mij toe, maar het moet nog beter." Dit seizoen moet Force India zich als team ook weer bewijzen en gaat het wederom voor de vierde plek in het kampioenschap. Het is nog maar de vraag of Force India 'gewoon' weer vierde wordt, maar Ocon maakt zich geen zorgen over de prestaties van zijn team dit jaar. "Op vorig seizoen na heeft Force India bijna elk seizoen wel een podiumfinish gehaald. Ik denk dat we dit jaar zeker weer kansen gaan krijgen en die ga ik proberen te pakken" , besluit Ocon vol zelfvertrouwen.

Viaplay
x
RB Ontevreden Marko sluit vervanging Ricciardo niet uit: "Complex onderwerp"