Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Esteban Ocon afgelopen seizoen indrukwekkender dan Max Verstappen'

Esteban Ocon en Max Verstappen hebben beiden de potentie om meervoudig wereldkampioen in de Formule 1 te worden. Waar de aandacht in 2015 en 2016 vooral uitging naar Max Verstappen, daar ging de aandacht in 2017 ook uit naar Esteban Ocon. De jonge Fransman liet van zich horen bij Force India, tot grote tevredenheid van landgenoot en viervoudig wereldkampioen Alain Prost.

De wegen van Max Verstappen en Esteban Ocon kruiste elkaar al in 2014, toen ze beiden in de Formule 3 reden. Waar Verstappen echter doorstroomde naar de Formule 1, daar ging Ocon eerst nog een jaar DTM rijden. In 2017 kwam Ocon voor het eerst een volledig seizoen uit in de Formule 1 en dat deed hij volgens Alain Prost zeer verdienstelijk. "Ik was erg onder de indruk van Esteban Ocon afgelopen seizoen" , blikt Prost terug op het vorige seizoen. "Hij reed erg sterk, terwijl hij een zeer ervaren en sterke teamgenoot had met Sergio Perez. Hij wist daar erg goed mee om te gaan."

Ocon sprong er over het algemeen het meest bovenuit volgens Prost, die Max Verstappen ook wel vond opvallen. Het seizoen van Verstappen was echter niet zo goed als dat van Ocon, aldus Prost. "In de top van het veld was Max Verstappen met vlagen oppermachtig en onverslaanbaar." "Maar kijkend naar het gehele seizoen, dan was het seizoen van Ocon indrukwekkender dan die van Verstappen" , aldus Prost.

Viaplay
x
RN365-podcast Hongerige Verstappen jaagt op primeur in onvoorspelbaar China