© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Esteban Ocon baalde flink van F1-debuut Max Verstappen

12 mrt. 2018 18:45 Wanda Bisschop 0 reacties
Max Verstappen en Esteban Ocon vochten al menig stevig duel uit tijdens het karten. Ook in de Formule 3 kwamen de jonkies elkaar regelmatig tegen. In 2015 scheiden hun wegen doordat Verstappen debuteerde in de Formule 1. Voor Ocon was dit een bittere pil.

Ocon hoopt op nieuwe gevechten met Verstappen

In 2014 maakte Verstappen zijn opwachting in de Formule 3 en kwam hij opnieuw zijn vroegere aartsrivaal Esteban Ocon tegen. Ocon werd uiteindelijk kampioen dat jaar maar het was Verstappen die de aandacht op zich vestigde.

Verstappen won namelijk tien races tegenover negen voor Ocon maar viel vaker uit waardoor hij in het klassement slechts derde werd. Toch was het Verstappen die dankzij zijn optreden in de regen op de Norisring een contract bij Red Bull Racing kreeg. 

Hierdoor maakte hij al in 2015 zijn debuut in de Formule 1 voor het opleidingsteam Toro Rosso terwijl Ocon zijn opwachting maakte in de GP3-klasse.

Tegenover Motorsport.com geeft de Fransman dan ook toe dat hij het moeilijk kon verkroppen dat Verstappen al in de Formule 1 reed en hij niet.

"Dat was zeker een bittere pil. Ik moest toezien hoe Max naar de formule 1 ging terwijl ik de titel in de Formule 3 had veroverd. Dat viel me vrij zwaar."

Nadat Ocon in 2015 kampioen werd in de GP3 werd hij opgenomen in het opleidingsprogramma van Mercedes. In 2016 reed hij eerst nog enkele races in de DTM alvorens hij vanaf de Belgische Grand Prix zijn debuut maakte in de Formule 1 voor Manor.

Tot nu toe zijn Verstappen en Ocon elkaar nog niet tegengekomen in de Formule 1 maar Ocon hoopt wel dat hij in de toekomst met Verstappen kan strijden voor de wereldtitel.

"Ja, als er een kampioenschap op me ligt te wachten, dan teken ik daar gelijk voor. Coureurs als Max en ook Charles Leclerc zijn heel erg sterk. Ik weet hoe goed deze jongens zijn en ik weet zeker dat we elkaar in de toekomst weer gaan tegenkomen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen