Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon boos op Sainz na crash

Esteban Ocon had weinig geluk in Maleisië. Bij de start kwam hij in het gedrang in aanraking met Felipe Massa en later in de race reed Sainz tegen hem aan. Ondanks een extra pitstop wist de Fransman nog een punt te scoren.

Ocon baalde van de race omdat een mooi resultaat verloren ging. Force India was goed op dreef en een zesde of zevende plaats leek mogelijk. " Het was een zwaar teleurstellende race en ik ben erg niet blij. Het contract in de eerste ronde met Massa bezorgde mij een lekke band. Mijn race was toen al om zeep geholpen en in ronde twee moest ik een stop maken voor een setje van de soft banden." " Als je ziet hoe de banden er aan toe waren aan het einde van de race, dan verdienden we dat laatste puntje zeker." Ocon moest na zijn vroege stop zich een weg naar voren banen. Dit ging goed, totdat Carlos Sainz hem raakte in de eerste bocht. " Een tweede slechte moment voor mij was toen Carlos gewoon tegen mij aanreed. Ik zou niet eens met hem moeten vechten, maar door mijn pech reed ik op een positie waar ik niet thuishoor. Ik weet niet wat hij deed, maar hij blokkeerde en reed vol in mijn auto. Hierdoor spinde ik." Video van het incident hieronder.

5B12yxKpEfo

" Al met al was het een race om snel te vergeten. Jammer, want de snelheid van de auto was erg goed, maar we konden het niet omzetten in een mooi resultaat." Esteban Ocon behoudt zijn achtste positie in het WK, maar ziet teamgenoot Sergio Perez verder afstand nemen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'