Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon gaat voor zesde puntenfinish op rij

Na een zomerstop van vier weken vervolgt het Formule 1-circus zijn weg met de Grand Prix van België. De traditionele opener van de tweede seizoenshelft is geliefd bij fans en coureurs. Esteban Ocon komt er ook graag en voor hem is het de eerste baan waar hij voor de tweede keer komt met een Formule 1-wagen. Vorig jaar maakte hij er zijn debuut bij het achterhoede team van Manor, nu komt hij uit voor subtopper Force India.

Esteban Ocon heeft flinke stappen gemaakt in een jaar tijd. Tijdens de Grand Prix van België in 2016 maakte hij zijn debuut voor Manor en leken punten ver weg. Nu komt hij uit voor Force India en heeft hij al in 10 van de 11 wedstrijden punten gescoord. "Op Spa-Francorchamps maakte ik mijn debuut vorig jaar" , glundert Ocon. "Maar het is niet noodzakelijk mijn favoriete circuit van de kalender. Wel een van de leukste natuurlijk, vooral sector twee is gaaf. Je moet echt één zijn met je auto om in het goede ritme te komen" , typeert Ocon het circuit in België.

Wat Ocon wel leuk vindt aan het circuit in de Ardennen ten opzichten van andere circuits op de kalender, is dat echt racen er goed mogelijk is. Het zeven kilometer lange circuit biedt meer dan genoeg inhaalmogelijkheden, waardoor coureurs zich helemaal uit kunnen leven. "Op Spa kan je altijd lekker racen, omdat er genoeg plekken zijn waar je kunt inhalen. Daarnaast is het weer altijd onvoorspelbaar, wat het ook leuk maakt." "Maar het maakt mij niet uit of het regent of niet. Ik denk dat we in alle weersomstandigheden competitief zijn komend weekend. Het meest kijk ik uit naar Eau Rouge in deze auto's. Dat wordt heel gaaf" , besluit Ocon zijn vooruitblik.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024