© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

Esteban Ocon: 'Ik ben sneller dan Max Verstappen'

08 dec. 2017 15:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Max Verstappen en Esteban Ocon kennen elkaar uitstekend uit hun seizoen in de Formule 3. De twee jonge talenten staan te boek als toekomstig wereldkampioenen. Zien we de komende jaren een nieuwe strijd tussen beide coureurs?

Zien we een nieuwe strijd Ocon versus Verstappen?

Esteban Ocon won in 2014 het Formule 3 kampioenschap, nadat hij verwikkeld was in een felle strijd met Max Verstappen. De Nederlander stal de show met zijn aanvalsdrift en tekende een contract bij Red Bull. Ocon werd opgepikt door Mercedes, maar moest iets langer wachten op zijn Formule 1 debuut. Dit seizoen presteerde hij uitstekend bij Force India.

De jonge Fransman denkt dat hij Verstappen nog altijd kan verslaan, zo laat hij aan Sky Sports weten.

"Ik was destijds ook sneller dan Max en scoorde veel meer poles dan hem. Of ik nu sneller ben dan Max weet ik niet, maar ik denk het wel!"

"Je kan het nu alleen niet vergelijken, want daarvoor moet je in dezelfde auto rijden. Misschien worden we ooit nog teamgenoten in de toekomst. Max Verstappen presteert echt uitstekend en hij is een van de beste coureurs op de grid."

Of we Ocon en Verstappen de komende jaren weer tegen elkaar zien strijden zal afhangen van Mercedes. Het team heeft Valtteri Bottas een eenjarig contract gegeven tot het einde van 2018. Als Esteban Ocon komend seizoen doorgroeit is hij de kandidaat om teamgenoot te worden van Lewis Hamilton bij Mercedes.

"Het is lastig om in te schatten wie er nu de snelste van de twee is, omdat ze in andere auto's rijden," laat Force India teambaas Szafnauer weten.

"Ik wil graag denken dat Max een groot contract heeft getekend met Red Bull en dat we Ocon nu voor een appel en ei voor ons hebben rijden. Ik denk dat Esteban net zo goed is als Max.."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen