Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon: 'Ik ben sneller dan Max Verstappen'

Max Verstappen en Esteban Ocon kennen elkaar uitstekend uit hun seizoen in de Formule 3. De twee jonge talenten staan te boek als toekomstig wereldkampioenen. Zien we de komende jaren een nieuwe strijd tussen beide coureurs?

Esteban Ocon won in 2014 het Formule 3 kampioenschap, nadat hij verwikkeld was in een felle strijd met Max Verstappen. De Nederlander stal de show met zijn aanvalsdrift en tekende een contract bij Red Bull. Ocon werd opgepikt door Mercedes, maar moest iets langer wachten op zijn Formule 1 debuut. Dit seizoen presteerde hij uitstekend bij Force India. De jonge Fransman denkt dat hij Verstappen nog altijd kan verslaan, zo laat hij aan Sky Sports weten. " Ik was destijds ook sneller dan Max en scoorde veel meer poles dan hem. Of ik nu sneller ben dan Max weet ik niet, maar ik denk het wel!" " Je kan het nu alleen niet vergelijken, want daarvoor moet je in dezelfde auto rijden. Misschien worden we ooit nog teamgenoten in de toekomst. Max Verstappen presteert echt uitstekend en hij is een van de beste coureurs op de grid."

Of we Ocon en Verstappen de komende jaren weer tegen elkaar zien strijden zal afhangen van Mercedes. Het team heeft Valtteri Bottas een eenjarig contract gegeven tot het einde van 2018. Als Esteban Ocon komend seizoen doorgroeit is hij de kandidaat om teamgenoot te worden van Lewis Hamilton bij Mercedes. " Het is lastig om in te schatten wie er nu de snelste van de twee is, omdat ze in andere auto's rijden," laat Force India teambaas Szafnauer weten. " Ik wil graag denken dat Max een groot contract heeft getekend met Red Bull en dat we Ocon nu voor een appel en ei voor ons hebben rijden. Ik denk dat Esteban net zo goed is als Max.."

Viaplay
x
Live Sprintrace Formule 1 GP China 2024