Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon: 'Ik kom hier niet om achter Perez aan te rijden'

Voor velen is de meest opvallende coureur van het eerste half jaar Esteban Ocon. De voormalig Formule 3-kampioen, pas 20 jaar oud, rijdt voor het eerst een volledig seizoen in de Formule 1 en wist in 10 van de 11 wedstrijden punten te scoren. Daarmee laat Ocon zijn talent zien, maar zelf is hij nog niet tevreden.

Een rol als tweede rijder past Esteban Ocon niet. Hij wil op gelijke hoogte staan als zijn veel meer ervaren teamgenoot Sergio Perez, het liefst er nog net een beetje boven. In het eerste half jaar lukt hem dat aardig. Ocon scoorde in maar liefst 10 van de 11 wedstrijden punten en staat slechts 9 punten achter op zijn Mexicaanse teamgenoot. Esteban Ocon gaat dus prima in het eerste half jaar, maar het lijkt makkelijker dan het is volgens de Fransman. "Het lijkt misschien rozengeur en maneschijn, maar ik moet er keihard voor werken!" , geeft Ocon toe in een interview met Formula1.com . "Ik doe eigenlijk niet meer dan mijn doelen halen en dat is elke wedstrijd punten halen. Omdat ik veel minder ervaring heb dan Sergio, breng ik al mijn vrije tijd door in de fabriek of de simulator. Dat is denk ik mijn kracht."

Hoe goed het ook gaat in de eerste seizoenshelft, Ocon eindigt nog vaak achter zijn teamgenoot. Het doel voor de laatste seizoenshelft is dan ook het regelmatig verslaan van Sergio Perez. "Ik ben hier niet om de hele tijd achter Sergio aan te rijden, ik wil hem verslaan" , klinkt het dan ook duidelijk. Dat Ocon inmiddels flink aan de deur rammelt bij Sergio Perez is wel duidelijk. Al een paar keer kwam het tot een clash tussen de teamgenoten en in Baku eindigde dat zelfs in een uitvalbeurt voor Perez. Toch zijn er geen problemen tussen de twee, aldus Ocon. "Het team heeft aangegeven dat de touché in Baku een race-incident was. We zijn er beiden schuldig aan en ze hebben tegen ons gezegd dat we voorzichtiger moeten zijn. Daarmee is de kous af."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"