Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Esteban Ocon is een toekomstig wereldkampioen'

Esteban Ocon is bezig aan zijn eerste complete Formule 1 seizoen en verrast vriend en vijand. De jonge Fransman is razendsnel en nagenoeg foutloos. Alleen in Monaco scoorde hij dit seizoen geen punten.

Bij Force India dacht de ervaren Sergio Perez een redelijk makkelijk seizoen te krijgen, maar niets is minder waar. De Mexicaan wordt met de race meer gefrustreerd nu teamgenoot Esteban Ocon steeds vaker sneller is. Esteban Ocon is een van de grootste talenten van de 'Max Verstappen-generatie'. De Fransman en de Nederlander vochten al menig duel uit in de Formule 3. Verstappen won de meeste races, maar Ocon pakte de titel. In de Formule 1 zijn de generatiegenoten de mannen die in de toekomst om de wereldtitel gaan strijden. Michiel Mol, mede-eigenaar van Force India, ziet in Ocon een van de sterren van de nieuwe generatie. " Hij presteert ongelooflijk. Is constant, foutloos en toont dat hij ballen heeft. Perez kijkt nu soms al in zijn telemetrie omdat Esteban betere rempunten heeft. Zijn ontwikkelingssnelheid is indrukwekkend", laat Mol aan Motorsport.com weten.

Mol gelooft dat Ocon een gouden toekomst voor zich heeft. De Fransman staat onder contract bij Mercedes en de Duitse renstal heeft grote plannen met hem. " Hij heeft de potentie om wereldkampioen te worden. Dat zal niet direct volgend jaar zijn, maar hij moet geduld hebben en als hij zich zo blijft ontwikkelen zie ik hem de absolute top bereiken."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi