© Force India F1 Team

Nieuwsoverzicht

'Esteban Ocon is een toekomstig wereldkampioen'

10 sep. 2017 15:40 Ruud Dimmers 0 reacties
Esteban Ocon is bezig aan zijn eerste complete Formule 1 seizoen en verrast vriend en vijand. De jonge Fransman is razendsnel en nagenoeg foutloos. Alleen in Monaco scoorde hij dit seizoen geen punten.

Ocon is de revelatie van het Formule 1 seizoen

Bij Force India dacht de ervaren Sergio Perez een redelijk makkelijk seizoen te krijgen, maar niets is minder waar. De Mexicaan wordt met de race meer gefrustreerd nu teamgenoot Esteban Ocon steeds vaker sneller is.

Esteban Ocon is een van de grootste talenten van de 'Max Verstappen-generatie'. De Fransman en de Nederlander vochten al menig duel uit in de Formule 3. Verstappen won de meeste races, maar Ocon pakte de titel. In de Formule 1 zijn de generatiegenoten de mannen die in de toekomst om de wereldtitel gaan strijden.

Michiel Mol, mede-eigenaar van Force India, ziet in Ocon een van de sterren van de nieuwe generatie. "Hij presteert ongelooflijk. Is constant, foutloos en toont dat hij ballen heeft. Perez kijkt nu soms al in zijn telemetrie omdat Esteban betere rempunten heeft. Zijn ontwikkelingssnelheid is indrukwekkend", laat Mol aan Motorsport.com weten.

Mol gelooft dat Ocon een gouden toekomst voor zich heeft. De Fransman staat onder contract bij Mercedes en de Duitse renstal heeft grote plannen met hem. 

"Hij heeft de potentie om wereldkampioen te worden. Dat zal niet direct volgend jaar zijn, maar hij moet geduld hebben en als hij zich zo blijft ontwikkelen zie ik hem de absolute top bereiken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen