Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon met dood bedreigd door Mexicanen na conflict met Perez

Formule 1 coureur Esteban Ocon hoopt dat hij een goede ontvangst krijgt tijdens het GP-weekend in Mexico. De Fransman kwam dit jaar al enkele malen in aanraking met teamgenoot Sergio Perez. Dat leverde hem boze Mexicaanse 'fans' op die hem zelfs met de dood bedreigde.

Ocon en Perez crashten onder andere in Baku en België met elkaar. Als gevolg daarvan ontving de Fransman doodsbedreigingen via Social Media. Deze waren afkomstig vanuit Mexico, het land van herkomst van Perez. " Ik verwachtte een lastige week hier in Mexico na alle berichten die ik via Twitter ontving. Het was te gek voor woorden en er zaten zelfs doodsbedreigingen bij. Het waren er echt veel en ik heb er deze week nog gekregen." " Gelukkig is dat alleen online, want in de echte wereld heb ik van de Mexicaanse fans hier een warm welkom gekregen."

Ocon hoopt dat de fans zich dit weekend van hun beste kant laten zien en heeft daar vertrouwen in na de eerste dagen in Mexico. " Het is nooit fijn om dit soort berichten te ontvangen. Op dit moment is het gelukkig rustig en ik hoop dat dit ook zo blijft." Als direct gevolg van de diverse incidenten tussen beide coureurs besloot de teamleiding van Force India om in te grijpen. De beide coureurs kregen teamorders, waarin het verboden was om elkaar aan te vallen. Mogelijk komt daar in Mexico verandering in en mogen de beide coureurs weer knokken op de baan.

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen