Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Esteban Ocon verslaat Daniel Ricciardo na perfecte kwalificatie

Esteban Ocon heeft tijdens de kwalificatie voor de GP van Mexico een zeer strakke prestatie afgeleverd. In het hol van de leeuw versloeg hij zijn teamgenoot Sergio Perez voor de derde keer op rij én pakte hij de Red Bull van Daniel Ricciardo om zo op P6 te eindigen.

De jonge Fransman straalde dan ook van oor tot oor na de kwalificatie. Het weekend kwam wat langzaam op gang, maar op zaterdag ging Ocon als de brandweer. “Het was niet fijn om de auto in de muur te zien staan tijdens de eerste vrije training” , blikt Ocon bij Ziggo Sport terug op de crash van Alfonso Celis in zijn auto. “Maar de mannen hebben keihard gewerkt en vandaag was de auto echt geweldig” , was hij zeer tevreden.

Ocon heeft nu al 26 wedstrijden achter elkaar uitgereden en met de uitstekende vorm waarin hij steekt moeten punten makkelijk haalbaar zijn. Toch denkt Ocon daar zelf anders over. “Het is nooit makkelijk, je moet er altijd voor knokken” , blijft Ocon realistisch. “Je mag nooit te vroeg juichen, dus dat doen we ook niet.” “Ik wil geen stomme dingen doen morgen en gewoon weer finishen. Maar een podium zou niet verkeerd zijn” , besluit hij met een glimlach.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'