Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Evans wint E-Prix Jakarta, slechte dag voor De Vries en Frijns

Mitch Evans heeft de E-Prix van Jakarta gewonnen en doet hiermee goede zaken in het wereldkampioenschap van de elektrische klasse. Het was een minder goede dag voor de Nederlandse Formule E-coureurs, die ver buiten de top tien terug waren te vinden.

De E-Prix van Jakarta is gewonnen door Mitch Evans na een spannende slotfase, waarbij de Jaguar-coureur het uitvocht met Jean-Eric Vergne. Laatstgenoemde coureur leidde de Formule E-race een lange tijd, maar een late inhaalactie van Evans bracht hem de overwinning. Edoardo Mortara completeerde het podium. Met de overwinning van de race in Jakarta klimt de Nieuw-Zeelander, die de race vanaf de derde plaats startte, naar de vierde plaats in het wereldkampioenschap. Mercedes-coureur Stoffel Vandoorne leidt het kampioenschap nog altijd.

Uitvalbeurt voor De Vries

De race in Jakarta was voor de Nederlanders minder succesvol. Robin Frijns reed de gehele race in de achterhoede en finishte uiteindelijk op de zeventiende plaats. Ook bij Nyck de Vries ging het minder goed dan bij teamgenoot Vandoorne, die vijfde werd. De Nederlander viel halverwege de race uit en gaat met nul punten naar huis.

1533009435165184000

Mitch Evans wint de Jakarta Eprix! Het was nog erg spannend voor zowel de eerste als tweede plek, maar Evans was als eerste bij de finish #ZiggoSport #FormuleE #JakartaEprix pic.twitter.com/K5sZThXvp0 — Ziggo Sport Racing (@ZS_Racing) June 4, 2022

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi