Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Evans wint Formule E-spektakelstuk in Berlijn, opmerkelijke crashes op Tempelhof

Mitch Evans heeft de Formule E-racen in Berlijn gewonnen na een race met meer dan genoeg spektakel. Fraaie inhaalacties, meerdere raceleiders en opmerkelijke crashes tekenden de dag op Tempelhof. Sam Bird maakte er een één-twee van voor Jaguar en Maximilian Guenther completeerde het podium.

De e-Prix van Berlijn begon zeer sterk voor Dan Ticktum, startend vanaf de vierde plaats. Met een wereldstart haalt hij de top drie in en leidt hij kort de wedstrijd leiden. Na een aantal ronden viel hij echter weer terug en zag hij de kans op een zege langzaam maar zeker wegglippen. De eerste gele vlag werd veroorzaakt door een touché tussen Sergio Sette Camara en Rene Rast, terwijl aan de voorkant van het veld Edoardo Mortara de leiding overnam van Stoffel Vandoorne. De wedstrijd op het oude vliegveld van Tempelhof kende meerdere leiders in de wedstrijd, waaronder Jake Dennis, Sebastien Buemi en Mitch Evans - genoeg actie aan de voorkant van het veld!

Vandoorne eruit geknald door Ticktum

In ronde 20 zag Ticktum zijn race eindigen door een opmerkelijke crash. Waar zijn start zo goed was, ging het in de spiegels kijken veel minder goed. De NIO-coureur zag Vandoorne niet in zijn spiegels, rijdt bij het uitkomen van de bocht vol tegen hem aan en zorgt ervoor dat de Belg in de sandwich komt tussen de muur en Ticktum. Beide coureurs vallen uit. Dit artikel gaat verder onder de crash van Vandoorne en Ticktum.

1649769095171301376

Stoffel Vandoorne out ❌ Ticktum rijdt de Belg helemaal klem en dat is einde race voor de twee 🫣 #ZiggoSport #FormulaE #BerlinEPrix pic.twitter.com/ewFmtRnOx0 — Ziggo Sport Racing (@ZS_Racing) April 22, 2023

Tijdens de safety car vanwege dit incident leidt Evans de race, maar een aantal ronden na de herstart nemen Sam Bird en Buemi allebei een keer de leiding over, waarna laatstgenoemde bijna tot aan de finish P1 kan vasthouden. Bird en Evans blijven vlak achter de leider en ook Maximilian Guenther vindt aansluiting. En ineens is daar Evans, die eerst Bird inhaalt om vervolgens met een fraaie inhaalactie de leiding overneemt van Buemi. Terwijl Evans de leiding niet meer weggeeft en als eerste over de eindstreep komt, worden de Formule E-fans getrakteerd op een zinderend spektakel voor de tweede plaats: Bird, Buemi en Guenther geven meer dan alles en laatstgenoemde twee knallen nog eens tegen elkaar. Achter Evans wordt Bird tweede, wat zorgt voor luid gejuich bij Jaguar, dat een één-twee scoort in Berlijn. Guenther completeert het podium in de eerste race. Op zondag 15:00 uur wordt race nummer twee in Berlijn verreden.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"