Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Jordan verwijt Alonso: "Hij had acht titels moeten winnen"

Fernando Alonso's laatste F1-wereldtitel dateert van 17 jaar geleden. Eddie Jordan zegt dat de Spanjaard niet heeft bereikt wat hij had moeten bereiken.

Alonso Saudi Arabian GP 2023 Aston Martin 2
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voormalig F1-teambaas Eddie Jordan zegt dat hij Fernando Alonso verwijt dat hij niet meer succes heeft gehad, en voegt eraan toe dat de Spanjaard nu wel acht wereldtitels had kunnen hebben als hij betere carrièremoves had gemaakt.

Alonso won back-to-back titels in 2005 en 2006 met Renault, waardoor hij op dat moment de jongste tweevoudige wereldkampioen in de F1 was.

Refererend aan Alonso's beroemde inhaalactie op Michael Schumacher aan de buitenkant van de angstaanjagende 130R-bocht in Suzuka in 2005, herinnert Jordan zich hoe overtuigd hij was dat de Spanjaard meerdere wereldtitels zou winnen.

"Ik herinner me dat ik Fernando Alonso Michael Schumacher aan de buitenkant zag passeren op een vochtig circuit in een echt moeilijke bocht op Suzuka en ik zei 'oh mijn god, hoe kan dit goedgaan'," aldus Jordan voor OLBG.

"Alonso voerde die manoeuvre uit en toen ik dacht dat hij voorbestemd was voor grootse dingen. Ik neem het hem eigenlijk kwalijk dat hij niet vier, zes of misschien zelfs acht keer wereldkampioen is geworden - hij had zijn teams beter moeten kiezen."

"In zijn dertiger jaren ging Alonso voor het geld, terwijl hij evengoed voor een andere route had kunnen kiezen. Nu is hij teruggekomen met het inzicht dat hij een goede auto en een goed team om zich heen nodig heeft, maar hij zal de Red Bulls niet verslaan. Ik geloof echter wel dat hij dit jaar races zal winnen."

Forbidden

Weddenschappen Fernando Alonso

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1