Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ex-Ferrari-werknemer: "Deze Sebastian Vettel ken ik niet"

Als geen ander kent Massimo Rivola viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De voormalig sportief directeur van het Ferrari Formule 1-team werkte in 2007 en 2008 samen met de Duitser bij Toro Rosso en kwam hem in 2015 weer tegen in het rood van de Scuderia. Rivola meent dat Vettel zichzelf niet is en dat hij daarom de titel van 2018 aan zijn neus voorbij zag gaan.

Lange tijd leek de titelstrijd van vorig jaar uit te draaien op een spannend duel tussen Vettel en Lewis Hamilton. De Duitser en de Brit waren tot aan de zomerstop aan elkaar gewaagd. Na de Belgische Grand Prix won Vettel echter niet meer, waar Hamilton de Grands Prix in hoog tempo aan zijn zegekar reeg. Hamilton werd met een straatlengte voorsprong op Vettel wereldkampioen.

Rivola denkt dat er iets aan de hand is met Vettel, tenminste, dat laat hij doorschemeren tegenover La Gazzetta dello Sport . "Ik weet niet wat er met Seb is gebeurd, wat ik wel weet is dat elke topsporter de perfecte balans nodig heeft om op de top van zijn kunnen te presteren. De atleet heeft als het ware een stukje veiligheid nodig. De Vettel zoals deze in 2018 te zien was, ken ik niet", meent Rivola, die in totaal drie en een half seizoen samenwerkte met de viervoudig wereldkampioen. "De Vettel die ik ken, is anders", zegt de Italiaan. Rivola hoopt dat Vettels nieuwe teammaat Charles Leclerc niet 'verandert', zoals Vettel dat naar zijn mening wel heeft gedaan. "Hopelijk blijft Charles zoals hij is. In dit soort gevallen denk ik altijd aan Fernando Alonso, die mentaal ongelooflijk sterk is. Hij liep altijd rond met het mes tussen de tanden, ongeacht de omstandigheden." Rivola werd na zijn tijd als sportief directeur van Ferrari verantwoordelijk voor de Driver Academy van de Italiaanse stal, een rol waarin hij veel contact had met Leclerc. Komend jaar gaat de Italiaan aan de slag bij de MotoGP-stal van Aprilia, waarvoor hij uitvoerend directeur wordt.

Viaplay
x
LIVE Reacties na bizar einde sprintkwalificatie