Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ex-Pirelli-baas hemelt 'geweldige' Verstappen op: "Toen wist ik het zeker"

Voormalig Pirelli-motorsportbaas Paul Hembery heeft in een exclusief interview met RacingNews365 uit de doeken gedaan wanneer hij overtuigd was van het kampioenspotentieel van Max Verstappen. Hij komt daarbij welhaast superlatieven tekort.

Paul Hembery, de voormalig motorsportbaas van het Italiaanse bandenmerk Pirelli, stipt één van de races uit de vroege Formule 1-carrière van Max Verstappen aan als hét moment waarop hij wist: 'Dit is een toekomstig wereldkampioen'. Hij schuwt het daarbij niet directe vergelijkingen te maken met icoon als Ayrton Senna. 'Wát een coureur!", zo begint Hembery in een exclusief interview met RacingNews365 . "Hij deed in de Formule 1 meteen van zich spreken. Mijn favoriete race van hem is waarschijnlijk de Grand Prix van Brazilië in 2016 in de regen (foto hieronder). Hij reed compleet andere lijnen dan de andere coureurs en reed zo als een warm mes door de boter naar voren!" "Dat deed denken aan de geweldige races van Senna, denk bijvoorbeeld aan Monaco '84. Ik denk dat veel fans ervan genieten coureurs in de regen te zien rijden, want dan pas ontdek je de echt exceptionele talenten. Voor mij was dat het moment waarop ik dacht 'ja, deze jongen wordt ooit wereldkampioen'." Daar slaagde Verstappen uiteindelijk vijf jaar later in, in 2021. Hembery genoot intens van de titelstrijd met Lewis Hamilton: "Hij legde Mercedes het vuur na aan de schenen voor het eerst in zes of zeven jaar. Hij is een waardig kampioen en een agressieve coureur. Sommigen oordelen dat hij te agressief is, maar het is aan anderen om dat managen." "Maar puur kijkend naar de spanning in de F1 heeft hij met één van de beste kampioenschappen in jaren voor een enorme impact gezorgd", vervolgt Hembery, die niet alleen vol lof is over de Nederlander, maar ook over de manier waarop Red Bull hem op het wereldtoneel heeft laten schitteren.

Russell en Norris moeten zich nog bewijzen zoals Verstappen

"Red Bull heeft een rijke historie met het vinden, opleiden en investeren in jonge talenten. Dus als Red Bull in iemand investeert, weet je dat diegene goed zal zijn. Je weet dan evengoed nog niet of hij wereldkampioen zal worden, maar wel dat ze verdomd goed zullen zijn - goed genoeg om competitief te zijn in de Formule 1." Volgens Hembery is het echter altijd de vraag of ze er daadwerkelijk helemaal klaar voor zijn op het moment dat de auto hen in staat stelt om te winnen. Max Verstappen toonde dat in zijn ogen dubbel en dwars aan, waarna de volgende coureurs die dat moeten bewijzen in zijn ogen George Russell en Lando Norris zijn. "Je moet je afvragen of zij die volgende stap naar een nóg hoger niveau kunnen zetten. Neem een Russell. Het loopt duidelijk over van het talent en gaat een groots jaar tegemoet. Hij deelt een auto met, op papier althans, de grootste Formule 1-coureur aller tijden." "Het is een geweldige kans, en ik noem het bewust geen uitdaging, want het zal het scenario zijn waar hij van jongs af aan van heeft gedroomd. Hij krijgt nu de kans om in de juiste auto te stappen en zichzelf te bewijzen en om naam voor zichzelf te maken."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"