Excentrieke Rich Energy-baas: "Twijfelen aan mij is als twijfelen aan maanlanding"

08 feb. 10:45 René Oudman 0 reacties
Hij is niet te missen: met een gigantische baard en lange haren is William Storey op zijn minst een opvallende verschijning te noemen. De Brit is eigenaar van Rich Energy, dat vanaf dit seizoen als titelsponsor van de Formule 1-stal van Haas door het leven gaat. Storey was gisteren (donderdag) in Londen voor de teampresentatie van Haas en liet daar weten kritieken inmiddels wel zat te zijn.

Meermaals werd er namelijk openlijk getwijfeld aan Storey, van wie velen roepen dat hij een toneelstukje speelt. Er worden vraagtekens gezet bij de geloofwaardigheid van Rich Energy, dat veel centen in Haas lijkt te pompen. Niemand weet echter waar dat geld precies vandaan komt.

"Tegenstanders zijn duidelijk afkomstig van een andere planeet", laat Storey in gesprek met Autosport zijn ongenoegen blijken. "Volgens mij zijn er een aantal personen die, als ze twee en twee bij elkaar optellen, vijf als uitkomst krijgen. Ik heb nonsens over mijn bedrijf en mijn persoon aangehoord en laat het langs me gaan. We hebben al negentig miljoen blikjes geproduceerd met Rich Energy en mensen die ons in twijfel trekken, twijfelen waarschijnlijk ook aan de maanlanding - of ze denken dat Elvis Presley nog leeft."

Storey werd medio vorig jaar in verband gebracht met een overname van Force India, maar dat ging uiteindelijk niet door. De oude eigenaren vertikten het volgens insiders om de inboedel te verkopen aan de excentrieke eigenaar van Rich Energy. Uiteindelijk werd Force India onder curatele gesteld, waarop miljardair (en vader van toenmalig Williams-coureur Lance Stroll) Lawrence Stroll het team overnam.

Dankzij de steun van Rich Energy zal Haas komend jaar officieel door het leven gaan als Rich Energy Haas F1 Team. De kleurstelling van de bolides is behoorlijk gewijzigd ten opzichte van de vorige drie seizoenen waaraan de Amerikaanse stal deelnam. Waar de wagens van Gene Haas voornamelijk grijs en rood waren, zijn ze tegenwoordig zwart met gouden accenten.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen