Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Aston Martin

Exclusief: Aston Martin-kopstuk blijft team trouw ondanks 'verrassende' Audi-geruchten

De naam van Aston Martin-teambaas Mike Krack werd de afgelopen dagen genoemd bij het toekomstige Audi-fabrieksteam, maar de Luxemburger wijst dit in een exclusief interview met RacingNews365 van de hand. Krack geeft aan erg toegewijd te zijn aan het team uit Silverstone.

XPB 1189113 Hi Res
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De afgelopen dagen werd de naam van Mike Krack veelvuldig genoemd bij het toekomstige fabrieksteam van Audi. Er gingen geruchten dat Krack zou terugkeren bij het team waar hij eerder al werkte. Het zou het gevolg zijn van een vermeende interne machtsstrijd tussen de CEO van de Sauber Motorsport, Andreas Seidl, en Oliver Hoffmann, de algemeen vertegenwoordiger van het F1-project van Audi. Krack zou daarbij de voormalige McLaren-teambaas vervangen.

De teambaas van Aston Martin werkte eerder al acht jaar op het hoofdkantoor van Sauber, dat nu in de Formule 1 door het leven gaat als Stake F1. Audi neemt vanaf 2026 dat team over. Na zijn tijd bij Sauber was hij ook acht jaar actief bij BMW Motorsport actief. Sinds begin 2022 is Krack de teambaas bij het team uit Silverstone. De link naar Audi is dus niet verrassend, maar Krack geeft toe dat 'het verrassend was om mijn naam gekoppeld te zien worden aan dat project'. Dat vertelt de Luxemburger in een exclusief interview met RacingNews365.

"Ik heb vele, vele jaren in Hilwil gewerkt, dus waarschijnlijk komt het daar vandaan. Sommige mensen herinneren zich misschien mijn naam, maar ik was net zo verbaasd als jullie." Maar Krack wijst de speculaties van de hand. "We zijn zo druk bezig om de auto's sneller te maken, dat we geen tijd hebben om naar al die geruchten te kijken."

"Uiteindelijk ligt onze focus op deze auto en de auto van volgend jaar. Bovendien hebben we een enorm project voor ons liggen in 2026, dus daar focus ik mij op." Vanaf 2026 gaan namelijk de nieuwe reglementen in en heeft Aston Martin in Honda een nieuwe motorpartner. "Natuurlijk ben ik toegewijd aan dit team. Ik ben erg toegewijd aan dit team", zo voegt Krack er nog aan toe.

Wanneer er wordt gevraagd of hij in de nabije toekomst nergens heen zal gaan, geeft Krack het volgend antwoord. "Het hangt ervan af wat de nabije toekomst betekent. De nabije toekomst is voor mij de komende tien jaar", zo sluit Krack af.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'