Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Exclusief: Gasly aast op stoeltje naast Verstappen, maar sluit een Red Bull-vertrek niet uit

In een exclusief interview met RacingNews365 bekijkt AlphaTauri-coureur Pierre Gasly zijn toekomstmogelijkheden. Een promotie naar Red Bull is natuurlijk het doel, maar de Fransman sluit andere opties niet meteen uit.

Twee jaar na zijn Formule 1-debuut mocht Pierre Gasly het proberen bij Red Bull. Het avontuur bij het topteam duurde echter niet lang, want na een tegenvallende eerste seizoenshelft werd hij na de Grand Prix van Hongarije teruggezet naar Toro Rosso, het huidige AlphaTauri. Sindsdien gaat het erg goed met de Fransman. Hij behaalde maar liefst drie podiums bij het team dat doorgaans in de middenmoot reed, waarvan een indrukwekkende overwinning tijdens de Grand Prix van Italië in 2020, de thuisrace voor het Italiaanse AlphaTauri. Gasly is in vorm en zo ziet hij dat zelf ook. In een exclusief interview met RacingNews365 blikt hij terug én vooruit op zijn Formule 1-carrière. "Ik ben een hele andere coureur dan ik was in 2019. Een coureur met veel meer ervaring. Ik weet nu meer wat ik van het team nodig heb en van de auto, wat wel en niet werkt. Ik ben nu een wat meer complete coureur."

Gasly: 'De Formule 1 verschilt van elke andere sport'

De Formule 1 is volgens Gasly een geval apart als het gaat om jezelf verbeteren. "Het is niet zoals elke andere sport waar je elke dag kan oefenen", beargumenteert hij. "We oefenen eigenlijk helemaal niet zo veel." Buiten de Grand Prix-weekenden om mogen de coureurs niet zomaar racen in de F1-bolide van dat seizoen, waardoor ze gelimiteerd zijn in het aantal trainingsuren. "Maar ik geloof dat elk jaar een nieuwe stap is met een nieuwe aanpak", vervolgt de AlphaTauri-coureur. "Een nieuw portie ervaring en een nieuwe manier waarop je met problemen omgaat. Daardoor word je als rijder sterker en completer."

De toekomst van Gasly: Red Bull of een ander (top)team?

De structuur binnen de Red Bull-opleiding is helder: wie het goed doet binnen de juniorenopleiding maakt uiteindelijk kans om te rijden voor AlphaTauri. Vanuit daar bestaat er de mogelijkheid om door te groeien naar topteam Red Bull, maar hier wordt het stoeltje naast Max Verstappen al voor het tweede jaar bezet door 'outsider' Sergio Perez, die niet uit de opleidingspoule van het energiedrankjesmerk komt. Betekent dit dat Gasly buiten de Red Bull-familie gaat kijken en een overstap overweegt zoals Daniel Ricciardo dat destijds ook deed? "Eerlijk gezegd, niet echt, maar het ligt er een beetje aan. Wat ik wilde was een bekend project met de mensen waar ik al mee werkte. Ik denk dat dat het belangrijkst is: voelen dat we allemaal dezelfde kant op werken: hetzelfde doel hebben." Een vertrek uitsluiten doet hij echter niet. "Maar ja, uiteindelijk zullen we hier een gesprek over voeren op het juiste moment. Maar voor nu, dit jaar, rijd ik een heel jaar bij AlphaTauri. Ik zit op een gelukkige plek. Natuurlijk is het mijn ambitie om met een auto te rijden waarmee je voor betere posities kan strijden, maar voor nu leg ik 100% focus op mijn team." "Dat is ook wat ik vorig jaar heb gedaan en het is wat ik dit seizoen weer ga doen. Vanuit daar zien we wel wat er allemaal gebeurt", zo sluit Gasly af.

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"