Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Exclusief: Haas kondigt op korte termijn vervanger Hulkenberg aan

Haas zal voor de Grand Prix van Groot-Brittannië de eerste coureur voor 2025 aankondigen. Oliver Bearman wordt officieel Formule 1-coureur voor het Amerikaanse team.

Komatsu Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

RacingNews365 kan onthullen dat Haas Oliver Bearman heeft vastgelegd voor 2025 en er een aankondiging zal volgen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De beslissing van teambaas Ayao Komatsu om de 19-jarige Brit te contracteren komt niet als een verrassing, want Bearman heeft zich aan het einde van vorig seizoen bewezen toen hij deelnam aan vrije trainingen in Mexico en Abu Dhabi.

Ferrari bevestigde in januari dat Bearman dit jaar deel uit zou maken van de line-up met reservecoureurs, naast Robert Shwartzman en Antonio Giovinazzi, en dat hij ook reserve zou zijn voor Haas. Ferrari kondigde tevens aan dat Bearman dit jaar aan zes vrije trainingen zou deelnemen. De voormalig Italiaanse F4-kampioen brak in maart officieel door toen hij Carlos Sainz verving voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Hij eindigde toen op de elfde plaats in de kwalificatie en reed een dag later knap naar de zevende plaats, vóór Lando Norris en Lewis Hamilton.

Bearman reed sindsdien ook nog vrije trainingen in Imola en Spanje en kon op complimenten van Komatsu rekenen. Nu mag hij zich dus definitief gaan opmaken voor een fulltime zitje in de koningsklasse van de autosport.

Ideaal moment

Voorafgaand aan de Grand Prix van Spanje kreeg Bearman al de vraag of de GP van Groot-Brittannië een ideaal moment zou zijn voor een aankondiging. Hij hield zich op vlakte, maar meerdere bronnen hebben aan RacingNews365 bevestigd dat Bearman volgende week wordt aangekondigd als vervanger van Nico Hulkenberg, die aan het eind van het jaar overstapt naar Stake F1/Audi.

Bearman zei overigens het volgende tegenover onder meer RacingNews365: "Silverstone wordt zeker een gekkenhuis. Er gebeurt van alles. Vorig jaar was het al druk, maar naast het feit dat ik de eerste vrije training rijd, gebeuren er nog veel meer dingen achter de schermen. Het wordt een druk weekend, maar ik heb veel zin in mijn thuisrace. Ik kan echt niet wachten. Het wordt geweldig."

Eerder dit jaar sprak Komatsu ook zijn vertrouwen uit in Bearman uit. "Ik heb het volste vertrouwen in Bearman, zeker door hoe hij acteerde in Mexico, Abu Dhabi én Saoedi-Arabië met Ferrari. Elke keer ging hij indrukwekkend om met nieuwe uitdagingen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Oostenrijk. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Wolff stook Red Bull-vuurtje verder op: "Dan zijn we een goede bestemming voor Verstappen"